dimarts, 2 d’octubre del 2012

EL CURIOSITY TROBA " AIGUA" A MART

Curiosity Juny 2013




                      El cràter Gale






L`objectiu del Curiosity que va aterrar a Mart el 6 d`agost és un monticle de tres kilometres d`altura de roca estretificada en augment des de el primer cràter Gàle.
Els científics sospiten que la muntanya coneguda com la muntanya Sharp són les restes d`un sediment que va omplir el cràter . L`anàlisi d`una llosa de pedra situada entre la vora del cràter al nord i la base de la muntanya Sharp indica un flux ràpid de moviment d`aigua va fluir alguna vegada.
Les imatges preses per la Curiosity mostres pedres arradonides en la roca que segons Rebecca Williams de l`institut planetàri de Tucson (Arizona-USA) no ha estat mogut per el vent ja que les pedres de la roca són massa grans, el consens de l`equip es que ha sigut transportat per l`aigua.
La roca es creu que estava en un curs d`aigua que anava entre el tornell i el genoll.
L`anàlisi es basa en les imatges preses per teleobjectiu per mòbil que està en un troç de terra anomenat Glenelg on tres tious de roques es creuen.
Els científics encara no han decidit si la llosa de la roca mereix un anàlisi química o hi ha millor objectius per el Curiosity en busca de blocs bàsics de la vida i els minerals per preservar-los

 
www.nasa.gov/mission_pages/msl/news/msl20130619.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada