dilluns, 24 de juny del 2013

EL PRIMER CAMINAR DELS HUMANS



                El Llac Turkana


         Èsser Humà, Austrolipethecus Sediba i Ximpance


                                          Una ruptura migtarsiana en el peu humà



Fins ara es pensava que va ser el clima el causant de que els èssers humans fossin bipeds a haver-hi un canvi en la vegetació i van baixar dels arbres i que  era millor ser biped per trobar aliment . Ara hi ha una npva teoria de l`arqueologa Isabelle Winder de la universitat de Yotk (Anglaterra( que afirma que va ser el paisatge rocós de l`Est i Sud  d`Àfrica perque havia millors refugis i més posibilitats de trobar preses., això va provocar que fos més comode anar biped, i al tenit les mans lliures utilitza diferents eines, al mateix temps aquest terreny podia desevolupar l`orientació i la comunicació.


En mig del desert africà es troban artefectes com arpons , petxines disperses restes que fa molya nays aquest terreny era humit. Els estudis de Mirazon Laht i Robert Forley dels estudis evolutius de Cambridge . A Kenya hi ha el que es diu el bressol de l`humanitat . segons els investigadors s´estudiat com van marxar els essers humans fa 60000 anys de l Àfrica però se sap poc de fa entre 250000 i 60000 anys. S´han trobat a la platja del llac Turkana al voltant de 700 fragments de entre 12000 i 7000 anys. Per Mirazón Lahr la geografia i el clima va jugar un paper fonamental en l`origen i diversificació del primers essers humans ja que havia molta vegetació i nuclis habitats.


Entre el juny i agost del 2012 el museu de Boston va fer un experiment entre 398 adults .
L`Objectiu va ser analitzat el moviment dels adults i comperant això amb els vius més propers els primats no humans .El museu va dir als seus visitants a caminar descalços sobre una catifa mecanitzada que era capaç de detectar diferents moviments.
A mitjans del peus més mòbils en els resultats del primats no humans en el que s`anomena la "ruptura mediotarsiana" .Més d`un 8% dels participants en aquest estudi tenien un descans mediotersiana pronunciada i l`estructuria òssia d`un nen de 2 milions d`anys (Austrolopithecus Sediba).








http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/06/2013/walking-tall-on-the-african-savannah-may-be-choice-rather-than-necessity


http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/06/2013/beachcombing-for-early-humans-in-africa



http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/06/2013/ape-like-feet-still-in-evidence-today


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada