dilluns, 29 de desembre del 2014

EXODUS II : RED SEA CROSSING


      Exodus: Gods and Kings (2014)

 


           The Ten Commandmanets (1956)















-Aquest desembre s´estrenat la pel.licula Gods and Kings que explica la historia bíblica de Moises que alliberaà els seus compatriotas jueus de l `opressió del faraó egipci possiblemet Ramses II al segle XIII abans de Crist , un dels moments culminats va ser quan Moises amb ajuda de Javhe separa el mar Roig amb dues meitats perquè poguin passar els jueus , i després tancar-lo per ofegar l`exèrcit egipci que l`estava persegint.

La quëstió per on van passar i si pot haver-hi causes naturals en aquesta partició del Mar Roig

-Una teoría amb molts seguidors es que el cami va ser a la regió de Gashet a la vora del llac de sal de Timsah al nord del Golf de Suez. aquest llac estava conectat a la ciutat de Pito a Gashet per un canal.
El terme hebreu per la cruïlla es "Yam Suf", (aquesta paraula pot ser roig o canyes) , els llacs de poca profunditat mab canyes que s`extenen a llarg del istme de Suez com afirma Kenneth Kitchen i James Hoffmeier podeien llocs aceptables per el "Yam Suf " .


-La partició del mar roig té diverses teories des de un tsunami produït al Mediterrani i que va fer un pont de lava per on haguessin passat els jueus, l`altra teoria important es la del vent.

Cientifics dels Estats Units han estudiat els mapes antics del delta del Nil, les restes arqueològiques, l`estudi per sat.tèlit i mapes permet els investigadors saber el fluix de l`aigua i la profunditat.

Van veure que vents (Est) de 63m/h o 101 Km/h faria impulsar les aigues poc profundes i creant un pont de terra durnat quatre hores de dos milles o 3,2 kilometres de llarg i d`ample .
Amb barreres d`aigua a cada costat i pistes de fang entre les barreres que al calmar-se el vent les aigues tornarien com abans i ofegarien a quasevol persona encallada a la maresma.
Segons Carl Drews del centre nacional d`investigació atmosférica de Colorado "Es molt semblant en el relat de l`Exode" aquest estudi va ser publicat a Public Library Science ONE (2010)





http://en.wikipedia.org/wiki/Crossing_The_Red_Sea

http://en.wikipedia.org/wiki/Yam_Suph

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1313946/Wind-parted-Red-Sea-Biblical-tale-Moses-really-happened.html

http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/8015908/Biblical-parting-of.the-Read-Sea-could-have-happened.html


























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada