diumenge, 8 de març del 2015

BOUDICCA



 



            Londinum











Boudicca va ser una reina britana de la tribu dels Iceni (Norfolk) que va lluitar contra els romans en els anys 60-61, Formava part de l`aristocràcia britana. El seu marit Prasutag va deixar en conjunt el seu regne a l`emperador romà i a les seves filles , pensant que els romans al veure que eran aliats respectarien el pacte , però els romans no reconeixien el dret de les dones .
Els romans segons els historiadors van privar els nobles , van saquejar el regne , violant a les seves filles i fent que els financers romans demanessin prestècs.

Això va portar a la reina Boudicca al costat d`altres pobles a començar la rebel.lio contra els romans.
L`ant 60 o 61 mentres que Cayo Suetonio estava fent una campanya al nord de Gal.les .
Boudica va destruir Camulodunum (Colchester) , després que els romans van evacuar Londinum (Londres) ja que no es veien amb força de defensar-lo ( només la IX Legió Hispania) i també va atacar Verulamiun (St Albans) , es calcula que van morir entre 70000-80000 romans i britànics a les tres ciutat atacades per Boudicca.
Segons l`historiador Tàcit les dones romanes sobrevivents van ser sacrificades a la deessa Andraste al bosc d`Epping. La batalla final va ser a la Watling Street segurament al nord de Londres , on les britons eran molt superiors , però la millor táctica i disciplina els van fer guanyar la guerra

L`emperador romà Nerò volia retirar-se de Britannia, però la victoria final el va fer canvia d`opinió.
Boudicaa o es va suicidar o va morir al emmalaltir , en segles posterior la seva figura ha estat vista i fins avui en dia com un símbol cuñtural d´Anglaterra.





http://en.wikipedia.org/wiki/Boudica

http://www.legioviferrata.com/boudicca/id8.html

http://heroinesofhistory.wikispaces.com/Boudicca 

http://www.sergismite.blogspot.com.es/2015/03/warrior-celtic-goddess























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada