diumenge, 20 de setembre del 2015

"NEW STONEHENGE"






       El color groc on estaven les pedres i a dalt reconstrucció virtual





          "El projecte "Stonehenge Hidden









Les restes d´un monument de pedra massissa, 15 vegades la grandaria de Stonehenge i situat a 3,2 km (2 milles) de Stonehenge  han estat trobats per arqueòlegs britànics.

Son monòlitis de pedra enterrats sota la vora de Durrington Walls un dels henge més grans i un assentament del neòlitic de fa 4500 anys  i són part d´un enorme monument neòlitic  Segons Paul Garwood catedràtic d`arqueologia de la universitat de Birmingham el grup van descobrir les pedres fent servir tecnologies de teledetacció no invasius.

Encara no està molt clar si són de la mateixa època de Stonehenge ni se sap com van utilitzar les pedres. Les 90 pedres trobades tenien gairabé 4, 5 metres d´alçada (15 ft) i van ser enterrades sota un banc de terra que mesura uns 40 m (130 feet) d´ample i gairabé 3 m (10 ft) d´alçada.

Encara que les pedres no s´han excavat els investigadors creuen que podrien estan relacionades amb la pedra més gran de Durrington Walls "Cuckoo Stone" , la presència del bloc de pedra Sarsen
2m x 1,5m (7x5 ft) podien estar relacionades amb les pedres d´origen local que van servir per construir Stonehenge. Cal veure si també tenien un component astronòmic amb el solsticis.







http://www.livescience.com/52112-super-henge-discovered-near-stonehenge.html


http://www.bbc.com/news/uk-england-wiltshire-34156673    (Vídeo)







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada