dimarts, 5 de juliol del 2016

JUNO VOYAGE TO JUPITER








                4 Juliol 2016 a NASA


               Llançament de la sonda Juno el 5 d`agost del 2011










La sonda espacial després de cinc anys de viatge a Júpiter arribarà avui al planeta gegant, impulsada per energia solar. La distància es de 2800 milions de Km o 19 vegades la distància de la Terra al Sol .

Els vuit instruments científics de Juno estudiaren el que hi ha a sota la superficie , estudianr el camp graviratori i el seu camp magnètic , o la famosa taca vermella i com es va forma Júpiter i la seva atmosfera. Júpiter va ser el primera planeta que es va formar , això es important per saber com es va iniciar el sistema solar.

 Per mimitzar els riscos la NASA farà que la sonda tingui una orbita oval sobrevolen
els núvols més alts i en el punt més llunyà estarà a 3 milions de Km com vuit vegades la distància de la Lluna a la Terra. Això que Juno pasarà lluny de les zones de més radiació. Com precaució Juno porta una protecció d`una armadura de titani de 172 Kg.

La sonda Juno serà la segpna nau que va a Júpiter després de la sonda Galileo (1995-2003).
Sobrevolarà per sobre els Pols , això farà que amb la rotació de Júpiter la sonda pasarà per totes les regions del planeta. A diferència de Galileo no anirà a les Llunes de Júpiter.

S´espera que faci 37 órbites al voltant de Júpiter , acabarà la seva feina el febrer del 2018 esfonsant la nau en els núvols del planeta.






http://www.nasa.gov/mission_pages/juno/main/index.html

https://twitter.com/nasa


http://en.wikipedia.org/wiki/Juno_(spacecraft)












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada