divendres, 14 d’octubre del 2016

ELS GUERRERS DE XIAN I GRÈCIA


  El programa de la BBC , 16 Octubre 8 pm












Hi ha una teoria que afirma que els guerrers de terratoca a Xian poden inspirar-se a Grècia.
Ja que els arqueòlegs i historiadors creuen que l`aparença sorprenentment realista les figures podria haver estat influència por l`arribada a la Xina d`escultures gregues antigues i fins i tot que els escultors grecs es van dirigir allà per ensenyar el seus dissenys.

Li Xiuzhen un arqueòleg xinès que treballa al lloc va dir que els descubriments recents com l`ADN europeu antic recuperat dels llocs recuperat a la provincia de Xinjian des de el moment del primer emperador 1500 anys abans de l`arribada de Marco Polo. En l`època de l`aemperador August ja va arribar seda de la Xina, encara que les estàtues són de dos segles abans.

Lukas Nickel  president de la història de l`art asiàtic de la universitat de Viena (Austria) que es un menbre de l`equip de treball sobre les histories de les figures. Ell ha dit que s`imagina que un escultor grec podia estar a Xina per entrenar a la gent del lloc

Una altra evidència de connexions a Grècia van venir d`una sèrie de figuretes de bronze exquisits
d`aus excavades en el lloc de la tomba . Van ser fetes amb una tècnica de la cera perduda coneguda a Grècia i a l`antic Egipte.

El dia 16 d´Octubre a les 8 pm la BBC amb la cooperació de National Geographic emetra un programa titulat "The Greatest tomb on Earth"





http://www.theguardian.com/science/2016/oct/12/ancient-greeks-may-have-inspired-china-terracotta-army-sculptors-ancient-dna


http://www.bbc.co.uk/mediacentre/proginfo/2016/42/the-greatest-tomb-on-earth









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada