diumenge, 31 de maig del 2015

ARCHITECTURE OF THE FUTURE (ECOLOGIST) II

















L`estudi de l`arquitecte belga Vicent Callebaut ha projectat uns edifics de carácter ecològic es el Agora Garden a Taipeh (Formosa). Aquest edifici es basa en èl DNA , més de 20 pisos de torre dels seus apartaments torcen a través d`n angle de 90. Un dels propòsits es crear una sèrie de jardins a l`aire lliure en suspensió que sembla penjaran des de el nivel anterior sense està a la superficie.

Els materials de construcció i mobiliari seran de material reciclat o recicables. L`edifici també inclourà energía fotovoltaica integrada a l`edifici i col.locat en els panells de tons horizontals gegants que es sentin a la part superior de l`edifici. Les persianes seran integrades en les facanes per evitar l`acumulació de calor i doble vidre s`utilitzen per evitar la pèrdua del calor, també pot haver-hi una recollida d`aigües pluvials . L`edifici està projectat que finalitzi el 2016.






http://vincent.callebaut.org/page1-img-taipei.html









divendres, 29 de maig del 2015

ARCHITECTURE OF THE FUTURE (ECOLOGIST)




              Hall



 

Dragon Fly (New York)
 
 
 
 


              Avui s´inaugura l`obervatori de l`One World Center   http://oneworldobservatory.com






   

Hi ha projectes d`arquitectura del segle XXI amb criteris ecologistes com l`exemple dels edificis de l`estudi del belga Vincent Callebaut amb DragonFly a New York .
El Dragon Fly està projectat a l`illa Roosevelt al devant de l`edifici de les Nacions Unides, en fprma de libel.lula , una granja metàbolica per l`agricultura urbana que està en les ciutats intel.ligents.

En una ciutat com New York i concretament el districte de Manhattan el creixement té que ser vertical, abastant 132 pisos i 600 metres de desnivell . la libel.lula té capacitat per 28 camps agricoles diferents per la producción de fruites, , verdures, gra, carn, productes lacties,
Una combinació de energía solar  gràcies a l`acumulació d´aire calent en l`estructura,durant   l`hivern. El refradament a l`estiu es facilitarà mitjançant la ventilació natural i l`evaporació-transpiricaió de les plantes, fa del Dragonfly un edifici autosuficient.





http://vincent.callebaut.org/page1-img-dragonfly.html

http://www.youtube.com/watch?v=UVjMOxsbJGk      Explicació de Vincent Callebaut (7.38) m










dimarts, 26 de maig del 2015

CLASSES DE VOLCANS II

Mont Fuji (Volcà) Estratovolcà


          - Estratovolcà: Mont Kilimanjaro (Tanzania)


      - Caldera: Volcà Toba (Indonèsia)



         Mt St Helens



         - Escut: Mauna Loa (Hawái-USA)


Volcà en escut


           - Estratovolcà: Tavurvur: Nova Guinea


       Volcà Estratovolcà










Hi ha diferents tipus de volcans . els Estratosvolcans . en escut, caldera ,



- Estratovolcans o Compostos: Són algunes de les muntanyes més grans de la Terra , en general són escarpats , cons simètrics de gran dimensió construïdes de capes alternes de fluixos de lava, cendres volcàniques, cendres ,  blocs i bombes i pot pujar fins a 8000 metres per sobre de les seves bases.
La característica principal d`un volcà compost es un sistema de conducte per el qual el magma d`un dipòsit profund de la Terra puja a la superficie.
El volca es construeix per l`acumulació de material erupcionat a través del conducte i l`augment de grandària en forma de lava, cendres, etc.. s`afegeixen  a les seves vessants.


- Escut: Estan gairebé construïts per el fluxe de laves de fluids . El fluix vessa en totes les direccions des de un respirador del cim central per la construcció d`un suau pendent en forma d`escut de guerrer.
També hi ha respiradors al llarg de factures (rift) que es desenvolupant en els flancs del con.


- Doms : Són Doms de Lava formades per relatives petites massa de lava, en conseqüencia sobre l`extensió creix una copula formen perilloses escarpades o espines més de la ximenia, mnetres que hi ha fluxos de lava curta anomenada "coulees".


- Caldera: Es un caràcterisic con volcànic format per col.lapse de terra després d`un aerupció volcánica de vegades es confonen amb els cràters volcànics.
Un col.lapse es desencadena pel buidatge de la càmera de magma sota del volcà , en general com resultat d´una gran erupció volcánica , Mentres que es buida la càmera de magma el centre del volcà dins de la factura de l`anell comença a esfondrar-se.. El col.lapse pot ser per una gran erupció o per una sèrie d`erupcions al llarg del temps.



http://ca.wikipedia.org/wiki/Volcàn

http://es.wikipedia.org/wiki/Volcà

http://fr.wikipedia.org/wiki/Volcan

http://en.wikipedia.org/wiki/Volcano









dissabte, 23 de maig del 2015

CLASSES DE VOLCANS I

              Erupció del Pinatubo (Filipines) 1991


. Super volcà : Yellowstone (Recreació ficticia)


        - Peleà: Volcà Mayon (Filipines) 2009


        - Strombolià: Volcà Tunguharua (Ecuador)  4 Abril 2014


      - Hawaia: Kilauea (Hawái-USA)


          -   Islandes: Volcà Eyjafjallajökull (Islàndia) 2011


     -  Plinia:  Mt Sant Helens (Oregon-USA) 1981


         - Vulcanià. Vulca (Itàlia)











Hi ha difrents classes de volcans , són els següents: El Plinia, Vulca, Peleà, Estrombolià, Hawaia , l`islàndes i el anomenat Supervolcà


-Vulcà:  Prové del volcà Vulca que es trova al Mar Tirrè. Solen ser explosives i formen núvols foscos de cendra . La Lava eés més pastosa i vistosa , entre erupció i erupció s`incrusta ràpidment i tapona la ximenia , Hi ha pocs gassos piroclàstics llançats a fora . Es produeix una columna de gasos (CO2) i derivats de sufre. Les colades són poc extenses , solidifiquen ràpidament i formen roques (Riolites).


- Plinia:  El seu nom ve de l`erupció del Vesuvi en què Plini el vell  va estar presenti va morir. , les erupcions están asociades a magmes de composicó félsica (àcids) . Es caracteritza per la seva gran explositivitat , amb manifestacions violentes amb les quals expulsen grans quantitas de gas volcànic , gas i cendres, poden formar columnas eruptives de 30 Km.


- Hawaia: Normalment són volcans fissurals en els qual la lava es poc densa . Els gasos i fluxes piiroclàstics són escasos. L`erupció es continua i el cràter és un llac de lava que gairebé i el cràter és un llac de lava qie gairebé mai es buida., la lava bull i s`escampaper desbordament.


- Peleà :    La lava és molt viscosa , les erupcions están separades per grans intervals. La lava molt pressionada dintre de la ximeneia, s`obre pas pels costats i baixa vessant avall . El nom vé del Volcà Pele . Les erupcions són molt destructives perquè provoquen alluns de cendres incandencents.


- Estrombolià.: Rep el nom de la petita illa al sur d`Itàlia . La lava té més sílice i per això és menys fluida . El tipus d`erupció es continua i la lava també està en ebullició constant però quan es posa en contacte amn l`aire els gasos que empresona es desprenen voluntariament i donen llocs a explosions moderades, ritmíques i continues.


- Supervolcà: Aquest tipus de volcà com Yellowstone, tenen una cambra magmática mil vegades la d` un volca`convencional posseix les mes grans erupcions volcaniques de la Terra, poguen canviar el paisatge de a la vora o inclús creant a la Terra un "Hivern nuclear" .
La principal diferència es que el supervolca moltes vegades no es veu ja que es trova en una acumulació subterrania de magma, i té una gran caldera. Una exposió d´un supervolcá seria com 50 vegades l`explosió del Krakatoa. El terme Supervolcà prove d`un programa de la BBC de l`any 2000.





http://www.xtec.cat/iesbellvitge/volcans/volc_tip.htm

http://es.wikipedia.org/wiki/Volcan_tipos_de_volcanes_segun_su_actividad

http://fr.wikipedia.org/wiki/Volcan

http://en.wikipedia.org/wiki/Types_of_volcanic_eruptions











divendres, 22 de maig del 2015

WORLD´S OLDEST STONE TOOLS¡¡


          Flocs d ´arestes , encluses i martells








        Llac Turwana


              Australopithecus afarensis








Els científics del centre d´imvestigació francesos i d´Estats Units han trobat en un jaciment de Kenia a Lomekwi . aquests utensilis tenen una datació de 3. 3 milions d´anys , contemporani de Lucy,
i 700000 anys més antigues de les que s´havien trobat abans.





http://www.bbc.com/news/science-environment-32804177