Expedició rusa al febrer 2012.les proves arribaran a Rússia el maig del 2012
Equip d`investigadors de la British Antarctic Survey
Grigoriy Aleksandrovich Gamburtsev (1903-1955)
Aquestes muntanyes van ser decobertes per la tercera expedició soviètica a l`Antàrtida i te el nom del geòleg , geofísic, sismòleg, Grigory Gamburstev.
Un grup de geòlegs ha desxifrat l`enigma de l`extranya formació de la serralada Gamburstev de 1200 km o 745mi i enterrada sota 3 km , 1,8 ml , la seva alçada pot arribar als 3400m .
Segons Informa la British Antarctic Survey que durant l`any polar internacional (2007-09) va utilitza dos avions bimotors equipats amb radars penetrants de gel, gravimetres i magnotemetres.
A l`analitzar les noves dates els cientifìcs han pogut descriure els processos extraordinaris que han passat en els darrers anys que van creure les arrels de l`escorça terrestre sota les muntanyes i la fissura de l`Antartida Oriental un rift o fractura de 3000 km , 1864 mi al llarg de la superfície de la Terra que s´estén des de l`Est de l`Antartida a través del`oceà fins l`Índia.
Fa mil milions d´anys els microcontinents van xocar aplastant les roques més velles de la serralada , això va forma una gruixuda escorça que séxtés molt per sota de la serralada, amb el temps les muntanyes es van erosionar però quedan la seva arrel densa i freda, fa entre 250 i 100 milions la fisura va aplanar perque el supercontinent Gondwana es trenqués fent que la vella fisura s`escalfés , més joves al costat del Rift de l`Antartida oriental va obliga a aixecar de nou la Terra formant les muntanyes , els rius i les glaçeres van tallar valls profunds i això va ajudar a aixecar els pics i aquest paisatge espectacular de les Gamburteseves.
També cal destacar els llacs subglacials , un d´ells a sota de la base de Russia és el llac Vostok de 14000km2 tan gran com el llac Ontario , l`aigua sota el gel es mante liquida gràcies a la presió de la freda capa de gel sobre ella i la capa de gel , les zones polars són molt imporants per conèixer l´ història de la Terra .
http://en.wikipedia.org/wiki/Gamburtsev_Mountain_Range
http://es.wikipedia.org/wiki/Cordillera_Gamburtsev
http://www.antarctica.ac.uk
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada