dissabte, 17 de desembre del 2011

L`OFRENA DE TEOTIHUACAN (MÉXICO)








Un par d´ofrenes en l`interior de la piramide del Sol han estat trobades per arqueòlegs  (INAH) , les quals podien haver estat posades en l`inici de la construcció,concretament en el segle I, els investigadors van passar  a través de un tunel de 116 m de longitud que estava des de l`anys 30 , també s´han descobert tres estructures d`abans de la construcció, en alguns enterraments.
La troballa més important es la mascara antropomorfa tallada de una sola peça on els seus ulls van ser fets de petxina i pirita , està considerada com l`única careta de pedra descoberta en el contexte ritual de Teotihuacan.
La màscara te 11 cm d`altura per 11,5 d`ample , així com 7, 8 de profunditat i un pes de 1,16 kg, es creu que es tracta d`un retrat , al seu costat havia un cargol marí.
També havia 11 terrisses de tipo Tiáloc fragmentats en la seva majoria , i col.locats en el centre, com tres discos de pirita , en el depòsit havia esquelets d`animals com un aguila o canids i felins .
La piramide del Sol amb una alçada de 65 m i una base de 225 m de costat va ser contruida fa practicament 2000 anys i les restes trobades indican que era una ofrena al deu de la pluja Tiáloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada