dilluns, 9 d’abril del 2012

UNA NOVA ESPÈCIE HUMANA A XINA?



Els fòssils de dues coves al sud-oest de Xina , ham posat de manifest un poble de edat de pedra desconegut
fins ara i donar una mirada poc comú d´una etapa recent de l`evolució humana amb implicacions sorprenents per el poblement primarenc d`Àsia.
Els fóssils són d`una barreja altament inusual de caracteristiques anatòmiques arcaiques i modernes i són els mes joves de la seva classe que s´han trobat a la part continental d´Àsia Oriental .
Datat entre 14500 i 11000 anys , aquestes persones han compartit paisatge en les primeres civilitazicions agricoles de Xina segons l`equip liderat per el professor Ji Xueping de l`institut Yunnan de reliquies culturals i arqueològiques i del professor Darren Curnoe de la univeristat de Nova Gales del sud a Sydney (Australia).
Els detalls del descobriment es publiquen a la revista Plus One , l`equip ha estat caut sobre la classificació dels fòssils per la seva inusuals característiques.
Segons els professors aquests nous fóssils podien ser d`una espècies desconeguda de l`humà modern fora d`Àfrica, una població que no pot haver contribuït genèticament a les persones que vivien.
Les restes d´almenys tres persones van ser trobats pels arqueòlegs xinesos a la cova en Maludong a la cova del cérvol roig prop de la ciutat de Mencio a la provincia de Yunnan el 1989 , es van quedar sense estudiar fins que la investigació es va iniciar el 2008 per un equip internacional.
El quart esquelet parcial va ser trobat per un geòleg xinès el 1979 a la veïna regió de Guangxi i es va quedar tancat en un bloc de roca fins al 2009 quan un equip internacional de científics l ha reconstruït.
El crani i les dents del quatre esquelets són molt semblants i tenen components arcaics i  moderns , mentres que Àsia conte la meitat de la població mundial encara se sap poc de l`evolució dels essers humans després que es van assentar a Euroàsia fa 70000 anys.
Fina ara cap fóssil de manys de 100000 anys s´habia trobat a la part continental d´Àsia Oriental de qualsevol altre espècie semblant a la nostra (Homo Sapiens) , això indica que la regió havia estat buida dels nostres "cosins" evolutius quan els primers essers humans van aparèixer.
En l´última dècada s han trobat restes a Indonèsia de l`enigmàtic Homo Floresiensis (El Hobbit) de fa 17000 anys i les proves de mestissatge de l`home modern humà amb els Denisova de Sibèria.



http://www.heritagedaily.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada