divendres, 7 de setembre del 2012

EINES DE L`EDAT DE PEDRA I EL PRESENT

                        4 eines nivell bicefal

                                  Els nivells més moderns


Achelesnse , nivell bicefal 300000 anys

                                                     Neanderthals

Homo Heidelbergensis



S`han trobat en un jaciment del nord de França d`Etricourt Manancourt a la Picardie documenta els primers assentaments d´Europa revelant un mínim de cinc nivells prehistòrics que oscil.len entre 300000 i 80000 anys.
Aquest treball va ser dscobert al fer un canal i s´excavat ds de el 2010 fins el 2012.
L`ocupació més recent va des del Paleolitic Mitja (80000 anys) i pertany al Neanderthals .Els dos seguents també són dels Neandrethals i pertanyen a la primera fase el Paleolític mitja (240000-190000 anys) , els decobriments d´´ aquests periodes son rars i a França nomes s´han trobat dos .
Finalment el nivell mes important es l` antic que data de fa 300000 anys perteny al Paleolític la cultura Achelense .Les eines de pedra trobades en aquest nivell es forma ja sigui per l`Homo Heidelbergensis o els Neanderthals primerencs.



La recerca innovadora per el National Pshical Laboratory (NPL) i la universitat de Bradford utilitzen microscopis làser per explorar com les eines de pedra van ser utilitzats en la prehistòria i el procés ha ajudat a racionalitzar les tècniques de mesurament de superfície per alas fabricants moders..
Es proposa mesurar les estructures de la superficie de la r`eplica de les eines de pedra aband i despres d´ haver estat utilitzat en diferents reconstruccions en dos materials i diferents asta i fusta.
Segons Richard Leach que va dirigir el treball "Hem mesurat les superficies de cada eina amb un microscopi confocal per crear un mapa de la seva superfície estructural .Els mesuraments ``optics crean construccions en 3D de la superficie de cada gravat sense fisicament contacte amb la superficie.
Aquestes mesures també formen part d` un procés de desenvolupament de nous instruments que s´´utilitzen en un projecte mes ampli per donar suport a tots els aspectes de la fabricació : d` aleps de la turbina a les màquines de mòlta a les pantalles de telèfons mòbils.


http://www.pasthorizons.com      16 Juliol   Jaciment França

http://www.heritagedaily.com     23 Juliol   Eines Paleolític

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada