divendres, 28 de setembre del 2012

EL CAMPAMENT ROMÀ DE GERMANIA




                L` asentament celta Hunnenring o cercle dels Huns


                          Pedres de Pavimentacio d`una porta d`enllaç amb un clau de sabata entre les pedres


                                            Claus de sabates de ferro


Arqueòlegs alemans han presentat a la localitat de Hermeskeil (Oest d`Alemania) les restes del que es considera el més gran campament romà trobat a l`antiga Germania.
Va ser construït entre el 53a.c i el 51a.c i va ser aixecat per l`exercit de Juli Cesar al final de les guerres de les Galies sobre un terreny que tenia 26Ha, protegides per una muralla de terra.
El campament podia allotjar de 5000 a 10000 legionaris i estava situat estrategicament en aquest lloc per contenir els celtes que ocupaven el turo de la vora de Hunnenring .
L`existència d`aquest campament ja es coneixia des de el segle XIX  , però com senyala Sabine Hornung la seva importància i antiguitat no s´ha vist fins ara.Fins ara es creia que el campament romà més antic de Germania era el de Treveris al turo de Petris al costat de la frontera amb Luxemburg.
S´han trobat els claus de les sandalies dels legionaris més de 70 peçes que fa més fàcil la datació de les excavacions i que els permetia caminar per camins de fang sense patinar.Tenian forma de creu amb quatre perns tipic de la republica tarda .També s`han trobat algunes armes i un molí de cereals això fa pensar als arqueòlegs que era un lloc per quedar-se.
Sabine Hornunf afirma que encara quedan misteris per resoldre , com si va haver-hi combats contra la  fortalesa celta o el nom del comandant del campament , les excavacions encara duraran cinc anys.



www.pasthorizons.com  14 setembre



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada