dissabte, 19 de gener del 2013

ELS GALS AMICS DELS ROMANS?

               Les 1165 monedes gales




                       Fibula i daga





               El tresor de Bassing


          El cabdill gal Vercingetorix enemic del romans davant de Juli Cesar


                  Le Combat des chefs (Astérix) ,  la casa d`un cap gal-romà
 
 






El 2010 un grup d`arqueòlegs framcesos van fer unes excavacons de 3.5 Ha  a Bassing (Moselle) , a la vora de la frontera actual d´Alemanya
Durant un periode de 1000 anys des de 800 a.c fins al 200 d.c , aquests lloc havia estat ocupat per un establiment gal aristocràtic , una vila galo-romana i diversos edificials medievals.
Nombroses armes i el descobriment de 1165 monedes gales que pertany el lloc a l`elit abans com després de la guerra de les gàl.lies (58-50 abans de Crist).
Entre el 150 i el 120 a.c es va contruir la granja , que amb la troballa de materials rics demostra que eran de l`elit gal.la . joies de braçalet de vidre blau cobalt amb un troç de ambre del Bàltic i 123 fibules algunes de les quals s´havien produït al lloc. De fet el lloc va pesentar proves per les activitats de fosa , filat, teixit i calçat .També es important les amfores trobades amb ví del mediterrani .
No només l`elit gal.la era agricola sinó guerrera , ja que s´ha trobat elements gals i italics , parts de carro , una destral de batalla , una daga d´un legionari romà (Pugio) , puntes de fletxa , adorns d´uniforme i claus de sandalies i ferradures de cavalleria.
Està clar que la conquista de la Gal.lia no afectes negativament als ocupants durant aquest periode difícil la solució sembla estable i pròspera amb una població densa i constant .En el 27a.c la pedra sustitueix a la fusta en l`assentament rural que encara es troba dins del recinte gal.



http://www.pasthorizons.com Desembre 2012

http://ca.wikipedia.org/wiki/Gals

http://es.wikipedia.org/wiki/Galia

http://en.wikipedia.org/wiki/Gauls

http://fr.wikipedia.org/wiki/Bassing













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada