dimarts, 15 de gener del 2013

RAMSÈS III VA SER ASSESINAT?





        Imatge de la secció del coll de Ramsès III , Estrelles: Vores de la ferida, l`embalsamnet es va filtrar a la ferida i l`os.





Un equip internacional ha publicat en l`edició de nadal a la revista British Medical Journal que havia evidències havia estat assesinat un cop d´estat real en el misteri que fa temps continuava.
Ramsès III el segon faraó de la dinastia 20 que va regnar entre el 1186 i el 1155 abans de Crist.
El papir  judicial de Torí afirma que un cop d`estat dirigit per l`harem, els conspirats van ser trobats culpables però no està clar si l`assesinat va tenir èxit, es ceru que la conspiració va ser dirigida per la reina Tiye que volia posar al seu fill com faraó.
La investigació va revelar una greu ferida a la gola de la mòmia de Ramsès III sota la laringe probablement per una fulla afilada i que podia haver estat la causa de la mort.
La lesió va ser d´uns 70mm d`ample i estès als ossos (cinquè-setè vèrtebra cervical ) tallen les àrees de teixits tous a la cara . La tràquea es va tallar clarament i els seus extrems proximal i distral es retreu aproximadament per 30mm. Un amulet d´Horus es va trobar al coll del faraó , segurament posat pels embalsamadors per curar la ferida a l`altre vida.




http://www.pasthorizonspr.com/


http://ca.wikipedia.org/wiki/Ramsès_III

http://es.wikipedia.org/wiki/Ramsès_III

http://en.wikipedia.org/wiki/Ramesses_III




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada