divendres, 22 de març del 2013

SALANITY OF THE SEAS (WORLD WATER DAY)

 
 
 
 

               El Satèl.lit Aquarius




                 El coet Delta II el seu llançament el juny 2011 amb el satèl.lit Aquarius

 
 
 
Llançat el juny del 2011, es va llançar en el coet Delta II el satèl.lit Aquarius que estudia la salanitat dels mars. Les variacions de la salinitat és un dels principals impulsors de la circulació oceànica , estan estratement relacionades amb el cicle d`aigua dolça de tot el planeta i proporciona els cientifícs
informació valuosa sobre el canvi climàtic global està alterant els patrons de precipitació global.
El sensor de salinitat detecta l`emissivitat de microones de 1 a 2 cm o una polzada, en una franja de 386 Km2 o 240 milles , un estudi complet de la salinitat global dels oceans lliures de gel cada set dies. A nivell dels oceans , concretament en el mar Àrabic ubicat al costat del sec orient mitja.
L`aigua sembla molt més salada que la veïna Badia de Bengala i que rep la pluja dels monsons i l`aigua dolça del riu Ganges o altres rius grans. L`Amazones allivera un núvol d´aigua dolça cap a l`est a Àfrica i doblega cap al Mar Carib en funció de les corrents estacionaks predominants.
Piscines d´aigua dolça portades des de el centre de l`Oceà Pacífic s`acumulen a les costes de Panama. i al Mediterrani sobresurt com un mar molt salad sobretot a la part oriental.També destaca l`àrea de molta salinitat en l`Atlàntic nord és anàleg els deserts on hi ha poca pluja i poca evaporació.
La missió és una col.laboració entre la Nasa i la Agencia Especial Argentina i l`estudi es per tres anys.



http://www.nasa.gov/mission_pages/aquarius/news/data-first-year.html

http://aquarius.nasa.gov/news-status.html

http://www.unwater.org






                                                                                                                                    

 
                                                                                                                               
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada