divendres, 1 de març del 2013

SACRIFICIS I GENÈTICA / TEOTIHUACÁN

Estàtua dedicada al déu del foc Huehuetéotl a Teotihuacán
 
 
 
Piràmide del Sol a Teotihuacán
 
 
               Representació d`un Tzompanti deidcada al déu Huitziopochtli amb cranis
        

                    El deu Tlàcoc

 
 
      Fra Diego Durán , sacrificis  (TITL) dedicats a la deesa de les collites Quilaztizihuacòatl


                Les dents de serra , que servien per sacrificis


Ofrenes al temple major i models deformació pels cranis





                                        Christopher Morehart

 
 Estudi de l`ADN


                            


Christopher Morehart i la seva dona estudiavan l`agricultura dels antics mexicans al llac de Xaltocan , i van veure restes de la superfície quan van trobar restes d`ossos humans , concretament de 31 persones havien estat sacrificats amb les calaveres alieanades cap a l`est .
Els sacrificis van ser fets entre el 660 i el 890 entre la caiguda de Teitohuacan i el sorgiment de l`imperi azteca conegut com el periode Epiclàssic.
Els investigadors van trobar xifres similars a les deïdats com Tlàcoc el déu de la pluja i l`aigua i enterrat amb restes cranials. Van trobar que inclós després dels sacrificis els pobles que van venir després van continuar amb  el recinte sagrat .
També a Tenochtitlan al temple major també va hever-hi sacrificis s´ha relacionat amb les estacions agricoles i el sacrifici humà involucrat amb la deesa Quilazticihuacòatl.
Dos deposicions de 500 anys d`antiguitat estan ubicades a la cantonada del temple major i va consestir en diversos artefectes incloent cranis humans i atuells policromes van ser objectes de presentacio aquest mes de febrer del 2013.
Les dues ofrenes consistien en un model de peix serra amb dents musell d`argila , a més d`un crani d`un nen que ha estat sacrificat ritualment , així com diverses closques de tortuga , petxines marines i cnetenars de pedres verdes.Una jove de 14-16 anys era sacrificada amb els vestit de la dessa Quilaztihuacòatl  ja que van ser trobats adorns caracteritiques de la deessa com anells i un colleret de cargols en al.lusió a les set espigues de blat a càrrec de la deessa, sent  decapitada amb una fulla de serra l`asteca anomanat acipacti



La conquesta asteca altera la genètica dels primers habitants asteques amb una nova mostra d´ADN.
Segons els estudis de  les universitats de Texas a Austin i de la universitat de Wichita a Kansas i de la universitat estatal de Washington ,Jaime Mata-Miguez estudiant i precursor de l´estudi afirmen que els otomies originals els governadors originals els governadors originals possiblement van poder fugir de la ciutat. L`èxode  podia haver portat a la reorganització als residents originals dins de Xalcotan o l`afluència de  nous residents , que poden haver barrejar amb la població otomi.



Els governants de l`antiga Teotihuacán dedican la seva gran piràmide del Sol al déu del foc Huehueteotl , els arqueòlegs han trobat en un forat cobert l`estàtua del déu, això suggereix que havia en la part superior un temple dedicat a les ofrenes del Déu .
Els arqueòlegs van trobar l`estàtua amb dos pilars de pedra en un clot cobert d`uns 15 metres de profunditat, el pou està per sota de la plataforma de la part superior d ela piràmide del Sol que probablement va servir de base per un temple, aquest va ser construït a l`any 100 i es va destruir el seu temple cap finals del segle V o principis del segle VI



http://www.heritagedaily.com/2013/02/ritual-sacrifice-and-decapitation/

http://www.heritagedaily.com/2013/02/aztec-conquest-altered-genetics-among-early-mexico-inhabitants-new.dna-study-shows


http://www.archaeologica.org/NewsPage.htm   February 13-14 (Estàtua)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada