dijous, 10 de desembre del 2015

LA FORMACIÓ DE L`OCEÀ OCULT DE MAGMA





http://idrawgirls.com/tutorials/2013/08/25/hidden-lava-serpent-environmental-concept-tutorial

           Xia Taptara


           El planeta Theia








Els investigadors creuen que la terra mab la seva formació podia ajudar a controlar l`evolució d`un oceà cobert de magma assegut el cim del nucli.

Sobre l`oceà de magma van evolucionar les plaques tectoniques que conformen el planeta i a darrera hi ha els terrètremols i els volcans , Després que un roca del tamany de Mart  (Theia) va xocar contra la Terra fa 4500 milions d´anys sobre 1000 km o 620 milles de profunditat cobria la Terra.

Entendre com la roca fosa va cristlitzar oer forma el camp magnètic de la Terra que ens protegeix de la radiació solar preperant l`origen de la vida a la Terra.

Els efectes de la rotació podia tingut influència en l`oceà de magma , ja que en el seu origen la Terra tenia una rotació mes ràpida en què els dies duravan de 2 a 5 hores en lloc de les 24 actuals.

Els cientifics han fet un model informàtic en que es veu en una rotació lenta els silicats crital.litzats es movien diferent en l`Equador on els cristalls més pesats estaven en lloc mitjans i els lleugers en el fons tot al contrari que en els pols .En l`Equador ho van fer aixì per l`efecte Coriolis quan el planeta gira la matèria en ell es moura en trajèctòres corbes .

El segúent pas dels investigadirs de la universitat de Munster (Alemanya) es simulat tot l`oceà de magma incloent els pols , l`Equador i la regio entre els pols i l`Equador.





http://www.livescience.com/52883-how-earth-hidden-magma-ocean-formed.html













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada