dimarts, 6 de gener del 2015

EL RELICARI DELS TRES REIS MAGS



 












El Santuari dels reis Mags (Dreuköningsschrein) és un reliquiari que conté els ossos dels reis mags biblics també conegut com eldel tres reis mags.

El santuari es un gran daurat i decorat amb gran sarcòfeg col..locat per soibre i darrere  a l`altar major de Colónia (Alemanya). És considera el punt culminant de l`art de Mosa i el reliquiari més gran en el món occidental.

Les reliquies dels reis mags estaven disposades originalment a Constantinoble , però es van portar a Milà per Eustorgio al bisbe de la ciutat del qual ha estat confiada per Constanti l`any 344.
Van ser preses per el sant emperador romà Frederick Barbarroja i donat a l`arquebisbe de Colònia, Reinaldo de Cassel, vuit segles més tard el 1164 . El Reliquiari portar a molts pelegrins a Colònia

Les parts del santuari van ser dissenyats per el famós orfebre medieval Nicolas de Verdun que va treballar-hi el 1180-81 .Té elaborades escultures d`or dels profetes i apòstols i escenes de la vida de Crist . El Santuari es va acabar el 1225 . Al voltant del 1199 el rei Otto va donar tres corones d`or efectuades pels tres reis mags com un regal a la esglèsia de Colònia.

La catedral de Colònia es va iniciar el 1248 per albergar les reliquies .




http://en.wikipedia.org/wiki/Shrine_of_the_Three_Kings








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada