diumenge, 21 de juny del 2015

TAJ MAHAL : SUMMER AND WINTER SOLSTICE




Diferents parts del dia al Taj Mahal



          Les linies superiors groc i taronga representen la sortida i posta del Sol surant el solscitici d´estiu ,mentres que les linies inferors groc i taronga son del solstici d´hivern



            A la part inferior els dos camins es creuen a la via aquàtica a l`estiu el Sol s`aixecarà amb alienació amb un pavelló al nord-est i establir una alienació amb el nord-oest.

Durant el solstici d`hivern el Sol sorteà amb alienació amb el pavelló del sud-est i situada amb alienació amb un pavello del sud-oest


             El dia del solstici de l`estiu   a la part nord .central , la sortida del sol per sobre del pavelló nord-est , mentres que la posta del Sol a la alienació del pavelló del nord-oest..

El Taj Mahal i els seus minarets es troben entre aquests dos pavellons i el Sol sembaria emmarcar




         Situació del Taj-Mahal a Agra (Índia)








El Taj Mahal va ser ordenat construir per l`emperador mogol Shah Jhan per la seva esposa favorita Mumtaz Mahal que va morir el 1631. El seu nom significa "L´eligida del Palau".


Els  jardins del Taj Mahal a Agra a l´Índia, s`alineen amb els solscitis d´esiu i hivern segons un estudi  d`Amelia Carolina Sparavigna professora de la universitat de Torino a Itàlia.
Encara que podía haver un simbolisme, també podía ser  un propòsit pràctic  que va ajudar als arquitectes a construir el Taj Mahal i els seus jardins amb precisió.
No cal oblidar que el jardi està construït a l`estil de Persia el "Charbagh" dividit en quatre seccions,
amb l`element simbòlic del jardins del edén amb els quatre canals principals que flueixen d`una Font central a les quatre cantonades del món.

Si una persona hagués arrivat un dia abans del solitici d´estiu el 21 de juny a la part nord central del jardi on dos camins es creuen amb la via fluvial i es pot estar en aquesta via marítima i dirigir la mirada cap a un pavelló del nord-est.

El mateix dia dels solstici a la via aquàtica el Sol sembla moure cap enrere pre després establir en alienació amb un altre pavelló al nord-oest . Els minarets i mausuleu del Taj-Mahal es troben entre aquest dos pavellons , la sortida i la posta del Sol semblarien enmarcar.

Encara que a la part fluvial és poc pràctic (i no està permès) l`alba i el capvespre serien llocs per contemplar i aquestes alienacions són només dos entre diversos que la professora Sparavigna
va descubrir entre el sol del solstici i les vies navegables , pavellons i camins en el jardi del Taj-Mahal, gràcies al nou programa Sun Calc i que utilitza imatges de satèl.lit de Google Earth per ajudar a calcular la direcció en què el sol surt i es posa en un dia i lloc concrets.
També a Beiging pasa el mateix amb la ciutat prohibida





http://www.philica.com/display_article.php?article_id=455  Article Dr. Sparavigna

http://www.livescience.com/49660-taj-mahal-gardens-align-solstice-sun.html

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2937682/The-Taj-Mahal-s-gardens-align-SUN-Amazing-discovery-reveals-four-corners-built-line-solstices.html

http://suncalc.net

http://sergijustrib.blogspot.com.es/2013/02/taj-mahal-valentines-day.html

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada