dimarts, 20 de setembre del 2016

NEAR EASTERN ARCHAEOLOGY







Una gran troballa s´ha realitzat a Catalhoyúk a Turquia una de les ciutats més antigues del món.

Una estàtua del neòlitic de fa uns 8500-8000 anys , la seva alçada es de 17 centimetres i 1 kilo de pes.


http://www.hurriyetdailynews.com/unique-female-sculpture-found-in-turkeys-catalhoyuk.aspx?pageID=238&nID=103868&NewsCatID=375






















Els arqueòlegs de la universitat de Gazi han trobat a Ordu a la costa del mar Negre de Turquia una estàtua de la deessa mare  Cibeles que data de fa 2100 anys , en el seu lloc original en els murs de la ciutat de Kurul quant va haver.hi la invasió dels romans. . L´estàtua té una alçada de 110 cm / 3 ft




http://www.dailysabah.com/history/2016/09/09/2100-year-old-statue-of-cybele-the-anatolian-mother-goddess-unearthed-in-northern-turkey















        Els arqueòlegs de la North Caroline  State University


              Petra


               Jerash







S´han trobat unes estàtuesde la deessa Afrodita a Jordania  , la primera va ser a Jerash en el mes de maig i està incompleta , la segona va ser  a Petra a Jordania. Aquestes estàtues són del segle II. La trobada va ser en una vila de luxe i utilitzada com magatzem després del terretrèmol de l`any 383 , les estatùes van ser posades en aquella època.






http://www.realmofhistory.com/2016/05/20/aphrodite-statue-found-jerash-jordan

http://www.livescience.com/56100-aphrodite-statue-from-petra.html



































La segona trobada va ser a Jerusalem on els arqueòlegs de la University of North Caroline van descobrir a les excavacions de la muntanya Zion  una moneda d`or amb la figura de l`emperador Nero.

La moneda es de l`any 56 o 57 abans de la destrucció de Jerusalem pels romans l`any 70, segurament es d`una llar jueva. rica , una mansió amb habitacions i  piscina ritual (Mikve) amb el sostre intacta.

Pot ser que la moneda fos amagada pels soldats romans o li va caure a una persona , es rar aquest descobriment en una zona que va ser destrüida .

La moneda en el perfil envoltat per la inscripció "Nero Cesar AVG.IMP" . El revers de la moneda porta una corona de roure i les inscripcions " EX S C" i "MAX Pontif TRP III."



http://www.livescience.com/56092-gold-coin-with-emperor-nero-face-found.html
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada