divendres, 24 de febrer del 2012

ARQUEOLOGIA D´ÀSIA

              Lloc arqueològic de Funadomari a Hokkaido , Japó



                              Tomba del General Jian Jun Ten

                                  Ruines de Turpan al Nordoest de la Xina


                            El camí de la ciutadella Ho al Vietnam

                            La deesa Mare d´Andar Pradesh  (Índia)


                      El segell de l`Indus  (Pakistan)

                   Jordania:  Els primers edificis del món?

                                La ciutat d´Hippus o Sussita (Israel)




 Àsia te molts jacimients de diferents cultures , A Israel hi ha el lloc  arqueòlogic de la ciutat de Hippus o Sussita que formavà part de les deu ciutats romanes la Decàpolis, a l`any 749 va quedar destruida per un terretrèmol, els seus habitants no van tornar mai més , des de l`any 2000 els investigadors de la univeristat de Haifa, estan fent excavacions descubrint edificis grecs, (Odeon)  romans (Basilica i un temple de culte imperial ( Kalybe) i esglésies bizantines.

A Jordania els investigadors britànics ,  danesos , jordans  i d´Estats Units han anunciat el descobriment de les estructures de cabanes de fa més de 20000 anys , molt més abans que s´inicies l`agricultura .
Segons els investigadors aquestes cabanes eran utilitzades per els caçadors-recolectors com residències a llarg termini , això vol dir que els comportaments de un relació a un lloc i una xarxa de relacions socials ja existia 10000 anys endarrera de lo que es creia , en aquest lloc que porta el nom de Jaraneh IV
A l`època de la edad de gel el desert de Jordania era un lloc amb molta aigua , propici per la caça , per asentar-se després l`agricultura , en el lloc s´han trobat centenars de milers d`eines de pedra ,ossos i naturalment les restes de les cabanes .

A Pakistan el departament d`arqueologia de Punjab ha descobert un estrany segell de l`Indus en el material d`estaetita amb la figura tallada de l`Ibex amb dos pictogrames de Wattoowala, Cholistán durant un estudi per diferents llocs al llarg de prop de Fort Derawar a l ´antic llit del riu Hakra , el segell te una antiguitat de 2500-2200a..c , també l`equip financiat per la Unesco ha fet excavacions a Sui-Vihar on s´ha trobat restes d`un stupa budista , al mateix temps hi ha queixes per el  vandalisme i les mafies que trafiquen amb art.

A l`Índia s´ha trobat per primera vegada una estàtua de la deesa mare  (Yakshini), que està tallada en arenisca i data del segle III a.c al temple de Bheemeswara Swamy a Samarlakota  al districte de Godavari a Andhra  Pradesh , te un 1, 5 m d´alçada . 67 cm d´ample i 28 de gruix estavà asseguda en un pedestal ampli, aquesta troballa pot ser important per fer una reconstrucció de la vida cultural d´Ander Pradesh.

Al Vietnam els arqueologs han descobert un camí de 2 km a la ciutadella de la dinastia Ho que és un edifici
patrimoni de la humanitat , aquesta ciutadella es del segle XIV, segons els relats històrics l`emperador de la dinastia Ho (Ho Quy Ly) utilitzava aquest camí per la cerimònia de la pau per el cel i la Terra i la prosperitat del Vietnam.

A Xina els problemes de l`arqueologia son greus , encara que també són a nivell mundial , i es la desaparició de més de 44000 dels 766722 que tenia a Xina i un 25% estan en mal estat i tampoc hi ha un cens , molt d`ells van ser destruits per ignorància o per mala fe , això està que unir las xarxes de saqueig uns 100000 que moltes vegades utilitzen meteodes sotisficats per com ulleres de visió nocturna o tancs d`oxigen , tot per complaure moltes vegades a col.lecionistes .
Només a la provincia de Shaanxi s´han assaltat  900 tombes totes practicament destruides , a vegades els lladres utilitzan dinamita en aquesta provincia son casi 3500 llocs destruits.

Al Japó hi ha un jaciment a l`illa de Rebun  a la badia de Funadomari al costat de l`illa de Hokkaido , on hi ha restes de l`època del darrer periode de Jommon, 1400-1300 a.c , trobant-se restes humanes i d`animals ,
en aquest moments la universitat de Hokkaido i d`Alberta estan treballant en aquest jacimient.



http://www.cam.ac.uk/research/news/archaeologists-discover-jordans-earliest-buildings

http://hippos.haifa.ac.il/index.htm

http://www.dawn.com/

http://www.thehindu.com/

http://www.heritagedaily.com/

http://popular-archaeology.com/

http://bhap.arts.ualberta.ca/

www.hokudai.ac.jp/en/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada