La Necròpolis i la piràmide de Meidum
Estàtua de Hatshepsut del MET de Nova York trobada a Tebes
Estàtua de Hatshepsut trobada pel equip d`arqueòlegs de Canada
El nou museu que s`obrirà a Gizeh el 2015
Un quart colós Març 2014
Març 2014
Els dos colossos de Memnon al temple d´Amenhotep III s`uneix un tercer
El colós restaurat
El primer vaixell del rei Keops
Després d´haver estat enterrat a la sorra fa 4500 anys , la segona barca del rei Keops aviat es mostrarà al costat del seu bessó en l`altiplà de Gizeh., en col.laboracio amb la universitat de Waseda de Tokio al Japó.
La primera fase del projecte duta a terme fa dos anys van avuluar la zona que envolta el pou de la segona embarcació amb l`ús d`enquestes de radars topogràfics , el vaixell va ser trobat el 1992 quan la universitat de Waseda va donar 10m $ ,per restaurar-lo , el primer va ser el descobert el 1954 i després de 20 anys l`arqueòleg Kamal-El Malak el va restaurar i ara es troba al museu a la part nord de la gran piràmide.
Una colossal estatua d`Amenhotep III s´ha posat en el seu lloc original pel membres del "Els colossos de Memnon i Amenhotep III " projecte egipci-europeo que treballa per la conservació dels temples d`Amanhotep , des de 1998, el colós està assegut en un tron decorat i acompanyat per una bella estàtua i molt ben conservat de la reina Tiye de peu prop de la cama dreta del rei.
El temple va ser destrüit per un terretrèmol molt fort al voltant del 1200 a.c i els sos colossos s' havien ensorrat i es va quedar trenacat devant del segon pilono.
A la primavera del 2013 l`equip també aixecarà en la seva ubicació original la part inferior del colós del sud que era desconagut fins ara i que estava enterrat sota el terra del temple , va ser descobert per el direcot del projecte el 2003 i va ser tractat per l`equip de conservació.
Una missió encapçalada per Christophe Thiers ha descobert en una porta de pedra calcària al nord del temple inscripcions i jeroglífics d`un cartuxt real amb el nom d´un faraó de la dinastia 17 que no apareixia fins ara en l`histporia d`Egipte i el nom es "Ra Sen Nackt Na" , que va veure la ivasió dels Hiicses.
El minstre d`antiguitats d´Egipte Mohamed Ibrahim ha anunciat l`inici de la tercera i última fase del nou museu ,al principi tenia que estar acabat el 2013 , s`obrirà finalment el juliol del 2015 .
El contracte serà entre Orascom Indústries d´Egipte Construcció i el grup Belga Besix que es va adjudicar la tercera fase del gran museu egipci valorada en 810 milions d`euros , també cal fer esment de la part Japonesa representada en cooperació internacional del Japó que ha concedit un préstec al ministeri egipci a ser pagat després de 10 anys amb un 1% d´interès.
Un grup d` arqueòlegs del Canada han desenterrat una estàtua de fusta que es creu que podia ser de la reina
Hatsepsut (1479-1457a.c) , però la majoria de les imatges van ser destruides pel seu sucessor Tutmosis III que no els interesava que es conegés que va ser reina amb tants èxits i els reclamava per ell.
Els investigadors dirigits per l`arqueologa de la universitat de Toronto Mary-Ann Pouls Wegner també han trobat dos edificis religiosos i dotzenes de mòmies de diferents animals en una excavació a Abydos.
L`estàtua real s´utilitzava com una alternativa lleugera a la pedra per les processons rituals , segons l`arqueologa l´estàtua no és una dona però la seva cintura es més petita i té un model de barbeta més delicat.
Moltes vegades Hatsepsut se le representava com un home , la investigació continuarà per veure quin tipus de fusta es va fer servir per fer l`estàtua i fer una datació amb carboni 14 per saber l`època de l`estàtua.
Segons el investigador polonès Rzeuska Teodozja la necròpolis de Meidum al costat de Sakarra al sud de Gizeh ,no nómes es va utilitzar al regne antic Segles XVII-XXII a.c sinó que com necropolis va durar 1500 anys més tard fins a final del regne nou XVI-XI a.c
La seva investigació es va analtzar per la ceràmica , artefactes i altres dates de l`excavació que fan canviar les dades de la cronologia del lloc .
http://luxortimesmagazine.blogspot.com/
http://www.biblicalarchaeology.org/
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada