dilluns, 10 de novembre del 2014

LA FORMACIÓ DELS PLANETES II




             HL Tauri vist pel Hubble/ALMA





Afegeix la llegenda


                  Formació del planetes i del Sistema Solar


            Radiotelescopi ALMA al desert d´Atacama a Xile







Una nova imatge captada pel telescopi ALMA ha revelat detalls extraordinàriament precisos de com es forma un planeta al voltant d`un aestrella jove. Es tracta de le simatges més nitides mai fetes , això suposa un enorme pas en endavant en l`observació de com es desenvolupen els discos protoplanetaris i de com es formen el planetes .

El que ha captat ALMA es el que passa a LH Tauri un ajove estrella situada a 450 anys llum de distància de la Terra i envoltada per un disc de pols.

El que mostra amb una gran precisió es com es el disc de material sobrant del naixement de les estrelles : una sèrie d`anells concèntrics brillants separats per llacunes .
Segons l`autor principal del treball Stuartt Corder "Aquestes caràcteristiques són gairebé amb total seguretat el resultat de cossos planetaris que s´estan formant en el disc

La investigadora Caterina Vlahakis ha afirmat que la imatge "revolucionara les teories de la formació planetaria" , Això es aixi perquè el disc d´HL Tauri apareix molt més desenvolupat del que caldria esperar per l`edat del sistema. La imatge d´ALMA suggereix que el procés de formació dels planetes pot ser més rapid del que es pensaba.




http://www.eso.org/public/news/eso1436

http://www.ara.cat/societat/planeta-estrella-alma-telescopi-HL_Tauri_0_1243675885.html





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada