dijous, 6 de novembre del 2014

GULF STREAM II (ICE AGE)



         Una edat de gel a NY (No li afecta la corrent del golf) , París, London

            Petxines


            Corret del golf (Vermell i groc)


Corrent càlida del golf  al voltant del cap Hateras 35 latitud nord (groc i taronja)
 
 
 

            Corrents marines del món









La corrent del golf (Mèxic) o el que es el mateix la corrent de l`Atlàntic nord es una corrent calida que arriba fins al nord d`Europa i que fa que el clima sigui més càlid del que tenia que ser a les costes d`Europa per la seva latitud. Degut a que es refreda a l`hivern quan la corrent desemboca als
mars nòrdics, i allibera calor a l`atmosfera .
Es torna més densa i s`esfonsa  fins al fons del mar nòrdics, Es crea una part signficativa del sistema circulatori mundial dels corrents ocèanics.


Hi ha un estudi que pot sembla sorprenent afirma que durant l`edat de gel aquesta corrent no es va tallar fet Mohammad Ezat de la universitat de l`Àrtic , aquest estudi publicat a Geology documentar que l`aigua de fons en realitat va crèixer a una temperatura de fins 5º a 1200 metres de profunditat en els mars nòrdics durant els estadiales freds . Temperatures de l`aigua inferior fredes de 0.5º es va detectar durant els interestiadales càlids que no és molt diferent.


A l`edat de gel com ara l`aigua calida de l`Atlàntic és més salada i per tant més pesada i subducida en profunditat i va arribar a la part inferior per sota la capa de gel , i va impedir l`alliberment de calor a l`atmosfere i fondre el gel.

El metode per mesurar les tempeatures són unes petxines unicel.lulars anomenats foraminifers bentònics. Quan moren les petxines es converteixen en sedielen ment mari .
La temperatura de la seva vida gravat en la quimíca de les petxines el que els micro-termòmetres que revelen el clima dels segles.

Aquest estudi es important per clima del futur per Groenlàndia o l`Antártida . La pregunta es si s´aturés la corremt del golf el clima seria molt més fred a l`hemisferi nord sobretot a Europa




http://www.heritagedaily.com/2014/09/gulf-stream-kept-going-last-ice-age/104820

http://en.wikipedia.org/wiki/Gulf_Stream

http://ca.wikipedia.org/wiki/Corrent_del_Golf

http://es.wikipedia.org/wiki/Corriente_del_Golfo

http://fr.wikipedia.org/wiki/Gulf_Stream

http://www.elmundo.es/blogs/elmundo/elporquedelascosas/2014/05/18/por-que-cuando-en-nueva-york-se-hielan.html

http://sergijustrib.blogspot.com.es/2014/10/gulf-stream.html




-









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada