dijous, 19 de maig del 2016

EL CAMPAMENT AL METRO DE ROMA








                Rosella Rea la directora de l`excavació.



             El Castro Pretorium més important de Roma, al nord                         A sota del número II
                                                                                                                          (Restes del jaciment)

               Soldats romans a un campament







En les obres de la linia C del metro de Roma a la parada de Celio s´han trobat restes d´un campament romà , es creu que podia ser de la primera mitad del segle II en el mandat d´Adrià.

El jaciment té 1700m2 amb un passadís de 100 metres, amb 39 estances amb mosaics  25  d´aquestes són quandragulars on havia 6 soldats. En el segon pis havia cuines, dipòsit d`armes, letrines, sales de culte. Al mateix temps s´han trobat 13 esquelets i monedes i brazalets de bronze . El campament era més gran que les restes arqueològiques trobades.

La zona era l`antic camp de Mart i es trovaba fora de la linia simbolica i sagrada el Pomerio que envoltava Roma i que marcava el lloc a partir del qual estava prohibït portar armes, potser que una part es destruis per construir les muralles d´Aurelià al segle III.

Encara no se sap si es quedarà el lloc original o es desmontara es posarà en el nou baixador, s´espera obri el 2020. Ja el 2014 es va trobar en construccions d´estació del metro un dipòsit d`aigua de l`època romana, està a la vora de les termes de Caracalla.




http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3592981-Rome-metro-line-runs-Roman-Barracks-burial-ground.html


http://sergijustrib.blogspot.com.es/2015/01/la-cisterna-de-roma.html





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada