divendres, 2 de setembre del 2011

VIL.LA ROMANA A BARCELONA

           Torre del fang del segle XII-XV C/Espronceda-Sagrera Possible lloc del mosaic..

Cap de Dionis, Vil.la Romana, 4 juliol 2012


                  Foto feta per mi mateix el 2 de setembre del 2011


         MOSAIC


              Mapa

S´han descobert les restes d`una vil.la romana segurament d`explotació agricola , amb mosaics, piscina i pintures, també es veuen parets al descobert que marquen estances i carrers.
El recinte ocupa una extensió de 4000m2, amb el recinte termal de 1100 m2. Es l´ únic lloc de Barcelona on es pot veure aquests tipus de restes, la conselleria de cultura, determinarà el futur si portar els elements importants al museu d´història de la ciutat i seguir les obres o mantenir-les al seu lloc i canviar l`ordenació per permetre´n l`observació.
El camí del AVE correrà paral.lel al ramal de la Via Augusta que venia de França baixant fins a Barcino pels  carrers majors de Sant Andreu i de la Sagrera, travessava un pla parcel.lat per als colons veterans de les legions i terratinents que havitaven a les vil.les , complexos agricoles al voltant d`una luxosa residència
L`època es incerta , els arqueolegs calculen que la vil.la va estar en ús fins al segle IV o V , però no aventuren  una data de construcció , tot i que s´han trobat peces del periode altimperial (Segles I-III d.c).


www.youtube.com/watch?v=H7O2rARCRPE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada