dilluns, 21 de gener del 2013

LUCY I ELS ARBRES

              Lucy, Australopithecus afarensis : 3, 2 milions d´anys aproximadament

             Els homes Twa a Ugunda


                                                              L`esquelet de Lucy





S´ha parlat molt dels nostres avantpassats "que baixen dels arbres" i molts investigadors veuen bipedisme com un signe de humanitat .El registrefossil mostra que els antecessors eran habituals arbraries , és a dir que fins que Lucy va arribar a l`escena , concretament fa 3, 5 milions d`anys a l Àfrica , concretament l`Australopithecus Afariensis . Els antropòlegs creun que els Afariensis eran bipedes i si Lucy van abandonar els arbres o no ?.
Segons Nathaniel Dominy el professor agregat al College de Darmouth (New Hampshire) els afariensis tenien un tornell rígid i un peu arquejat va dir "Aquest trets són àmpliament interpretat com funcionalment imcompatible amb l`escalada i els marcadors definitius de terrestrealitat.
Els estudis es van fer a Uganda en comparació Twa que són caçadors -recolectors o a Filipines on van estudia l`Agta i l`habilitat d`enfilar-se als arbres per enfilar-se per agafar mel.
Els resultats diuen que l`escalada habitual per els homes Twa i Agta canvia arquitectura muscular associada amb la flexió dorsal del turmell , escriuen que demostra que un peu i turmell terrestre adaptat no exclauen l`escalada del repertori conductual dels caçadors-recolectors humans o Lucy.




http://www.heritagedaily.com/2013/01/did-lucy-walk-climb-or-both

http://ca.wikipedia.org/wiki/Australopithecus_afarensis

http://es.wikipedia.org/wiki/Lucy

http://en.wikipedia.org/wiki/Australopithecus_afarensis



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada