dijous, 22 d’agost del 2013

CAÑO CRISTALES / GRAND PRISMATIC SPRING














            El color de les algues fa del Caño Cristales (Colòmbia) un riu únic al món























              El geiser  Grand Prismatic Spring de Yellowstone té "colors" per les bacteries


               Grand Prismatic Spring al costat del Old Failthul





A Colòmbia hi ha el riu Caño Colores de "colors" degut a la gran cantitat d´algas que hi ha , està protegit per la Unesco com patrimoni mundial.Caño té algas i corals ,el seu color vermell es característic per les algas i corals , el riu no té peixos per que no té materials d´arrosagament i sedimentació.,  Els mesos   millor per veura´l es des de juny fins a noviembre.Té 100 Km de longitud i 20m d´amplada i desemboca al riu Guayabero, està al Parque Nacional de La Macarena al departamento de La Meta.




El Grand Prismatic Spring al parc nacional de Yellowstone (Wyoming-USA) . Es la Font d´aigua termals més important del Estats Units i la tercera del món.
Els seus colors són els resultats de bacteris pigmentats en les biopel.licules que creixen a les al voltant de les vores de les aigües riques en minerals . El bacteri produeix colors que va des de el verd al vermell .la quantitat de color depen de la relacio depén de la relació de la clorofil.la als caratoneoides i de la temperatura de l`aigua que va d´un color a un altre .
L`estiu les vores van del color taronga i vermell i l`hivern es de color verd fosc, el color intens blau de l`aigua es per la seva puresa.



http://es.wikipedia.org/wiki/Caño_Cristales

http://www.cano-cristales.com/cano-cristales-mapa-y-localizacion

http://es.wikipedia.org/wiki/Gran_Fuente_Prismática

http://en.wikipedia.org/wiki/Grand_Prismatic_Spring























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada