dijous, 2 de maig del 2013

EL TAJIN/ TEMPLE DE QUETZALCÓATL

                 No tothom està d`acord amb els espectacles....


              Al fons del joc de pilota s´han descobert les noves estructures


             La piramide de los nichos










           Mapa de localització d´El Tajin



L`arqueòleg Sergio Gomez relata que el robot a control remot ha descubert tres càmeres sota el temple de Quetzalcóatl
 
 

Un treballador al costat del robot



                                                                       x (Templo de Quetzalcòatl)







Gràcies a les noves tecnologies s´han descobert noves estructures a El Tajin (Veracruz), concretament tres jocs de pilota, dos edificis adossats , i fins i tot una zona residencial, de 1000 anys d´antiguitat . Els arqueólegs del Instituto Nacional de Antropologia y Historia (INAH) ,han utilitzat l`última tecnologia d`arqueologia , concretament tres metodes , el sensors remot  i teledetaccio, després el LIDAR o escaner laser per detectar elements i fer imatges digitals i finalmet la termografia o  càmara tèrmica per conèixer etapas constructivas , gràcies a això es poden veure l`estat dels monuments descuberts. És la primera vegada que a Mèxic en llocs pre-hispanics s´utilitzan aquestes tecnologies. En quant a les estructures s`anomenen " Balcons" són plataformes entre 1o i 12 metres s´alçada i estan a la part alta de la ciutat, concretament en la part nord .
A més de localitzar aquestes restes que estaven ocultes a la vegetació .l`us d´aquesta tecnologia ajudarà a determinar l`estat del lloc en el seu conjunt.




Un robot (Tlaloc II)  ha ajudat a ajudar els investigadors ha fet un descobrimet important durant les proves realitzades en un túnel que pasa sota el temple de Quetzalcòalt al sur de la piramide del Sol a la zona arqueologica de Teotihuacan .L`equp esperava trobar una sola càmera en l`última secció del túnel. Però en el seu lloc es van trobar tres segons va dir Sergio  Gòmez el lider de l`equip.
Les càmares es creus que van ser utilitzades pels governants de Teotihuacan fa 2000 anys per cerimònies reals o enterraments  , però estan tan plenes de fang i enderrocs que no han estat explorades en els temps moderns. Al mateix temps s´han trobat unes esferes entre la cambra nord i sud de color groc d´un color anomenat Jarosite





http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/03/2013/new-technology-reveals-el-tajins-many-hidden-buildings


http://www.quadratinmexico.com/descubren-construcciones-antiguas-en-el-tajin-con.tecnologias-avanzadas




http://www.archaeologica.org/NewsPage.htm    23 /24 April, 30 April


Watch : TOT MITES I LLEGENDES     Quetzalcóatl

www.sergismite.blogspot.com





 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada