dimecres, 29 de maig del 2013

ERUPCIÓ VOLCÀ TOBA : EXTINCIÓ HUMANA?

               L`erupcíó de fa 65000 anys del supervolcà Toba




               
             Lake Toba i el Supervolcà




               Emigració dels Homo Sapiens



               Els fragments de vidre volcànic són primes que un cabell humà al llac Malawi







                                            El llac Malawi






L`idea que els èssers humans es van extinguir fa casi 75000 anys a causa de l`erupció del súper volcà Toba a Indonèsia no es compatible amb les dades procedents d´África.
En el passat es creia que després d`aquesta erupció nómes van quedar uns milers d´èssers humans, degut a un "Hivern nuclear" o sigui un refradament de la Terra, uns científics de la universitat d`Oxford han examinat restes al llac Malawi a Àfrica. Segons la Doctora Christina Lane de l`escola d´arqueologia d´Oxford la erupció del supervolcà Toba podia haver canviat el clima però no lo suficient per acabar practicament amb la humanitat. El llac Malawi es troba a uns 7000 Km de distància del volcà Toba.

Desenes de metres de sediments  s´han perforat per recuperar nuclis i els enrigestraments del temps passat que el Dr Lane i els seus col.legues van examinar.
Es van identificar fragments de vidre diminutes barrejades pel fang gairebé 30 metres per sota el llit del llac. Els fragments representen petits fragments de magma expulsat d´un volcà que s´han congelat en vol. Segons el Dr Lane són més petits que el diamatre humà a menys de 100 micres .
L`anàlisi quimíca uneix els fragments de l`erupció de Toba, els fragments de l`erupció va
llençar cendres molt més lluny del que es pensava,aquests sediments indicarien una important caiguda de la temperatura a l`Àfrica de l`Est.

El que es més la presència de fragments ha permés als investigadors se més precisos en altres esdevenimets , això inclou un periode de grans sequeres de fa uns 75000 anys o sigui per l`època  de l`erupció del Toba. Les principals reducció  de la mida  població deixa emprenta en la diversitat gènetica dels éssers humans per l´homo Sapiens aquests obstacles són evidents   fa  entre 100000 anys i 60000-50000 anys  ja que va haver-hi grans migracions fora d´Àfrica.




http://www.archaeologica.org/NewsPage.htm       1 /2 Maig

http://en.wikipedia.org/wiki/Toba_catastrophe_theory






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada