dilluns, 6 de maig del 2013

ÖTZI´S TEETH









                 Reconstrucció de la dentadura en 3D













Per primera vegada els científics de la universitat de Zurich juntament amb altres colegues han vist que Otzi tenia periodontitis , càries dental i altres accidents.
Otzi d´ins 3300 anys d´antiguitat segons el profesor Frank Rühli responsable de l`estudi explica que l´home dels Alps tenia forts erosions dentals , tenis diverses lesions de càries i un trauma mècanic en una de les seves dentes devantares que eran a causa d´un accident .
Si bé es poc probable que Otzi havia netejar les dents , la seva dieta era positiva per una auto-neteja .
Avui en dia la periodontitis està connectat a les malaties cardiovasculars . Curiosament l`iceman també mostra calcificació vascular en què com el cas de la periodititis era per causa genètica.
El fet que tinguis càries es degut a la seva alimentació amb mido com el pa i les farinetes de cereals que es consumeixen amb més freqüència en el periode neolitic a causa de l`aparició de l`agricultura.
L`iceman es segurament la momia més humida del món , Des de el descubriment del 1991 nombroses estudis cientifícs s´han fet el 2007 un estudi també de Frank Rühli van determinar que la mort va ser d´una causa d´una hemorràgia interna.




http://www.heritagedaily.com/2013/04/iceman-otzi-had-bad-teeth/

http://www.mediadesk.uzh.ch/articles/2013/oetzi-hatte-schlechte-zaehn_en.HTML






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada