divendres, 29 de novembre del 2013

EL CELLER MÉS GRAN DEL PRÒXIM ORIENT

          El palau del celler reial







             Els vasos del celler reial



     El Lidar (Fotogràfies  en 3D per raig laser que escanejan el terreny) va descubrir 40 flascons de ví.

            Mapa de Tel-Kabri




Els arqueòlegs han descobert el que pot ser el més gran celler trobat al Próxim Otient que inclou quaranta flascons cadascun dels quals s´ha dut a terme de cinquanta litres de vi dolç (2000 litres).
L`època es de  3700 anys al lloc Tel Kabri una ciutat cananea , del nord d`Israel. Al final de la temporada el equip va descobrir dues portes que conduixen fora del celler una al sud i una altra a l`oest, es creu que conduia a les sales d`emmagatzematge addicionals , tambe aquesta sala està al costat d`una sala llarga on es creu que es feis els banquets on estaba l`elt de Tel Kabri i in els hostes menjavan carn de cabra i ví. També s´han descobert els components per la vinificació com mel, menta, canyella, baies de genibre i resina, tal com feien a l`antic Egipte.
S´espera que les excavacions continuien al pròxims anys, el treball el va dirigir Eric Cline de la universitat George Washington i Assar-Yasur-Landau de la universitat d´Haifa i Andrew Koh de la universitat de Brandeis (Massachussets)




http://www.heritagedaily.com/2013/11/archeologist-discoverer-largest-older-palatial-wine-cellar/100154




 
 
 

          Mapa de Deliche i ofrenes religioses



S´ha descobert a Turquia ofrenes d`un anic sanctuari a Doliche amb figures geomètriques i més de 600 segells, dels segels VII -IV abans de Crist El sanctuari va ser utilitzat dea de l`edat de ferro fa 3000 anys , després va ser un famós lloc de culte a l`època romana dedicada a Júpiter Dolichenus déu de les tempestes i el temps  i finalment una monestir cristià. L`article està escrit per Megan Gannon.





http://www.livescience.com/41374-stamp-seals-found-ancient-sanctuary.html



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada