diumenge, 24 de novembre del 2013

AMOR A EGIPTE / COLLAR DE LA MÒMIA

La Sacerdotessa posant el braç en l`espatlla del seu marit
 
 
 
 
Tomba de Saqqara
 
 

 
 
 
 
              Els falcons que están a les cantonedes representan el déu Horus, l`ocell del centre     representa l`anima inmortal del mort.


         Aquest segell d`inscripció serveix per agafar o encuardenar les cordes del rotllo del pàpir
         El centre relata a un director funeràri de la ciutat de Qus (Possible tomba?)






S´ha trobat un collar d`uns 2300 anys d´antiguitat que ha estat trobada en diversos fragments.i que s´han unit un altre vegada. Aquest collars es deian "Wesekhs" fetes de comptes. (Cartonnage) El collar te 22 cm o 8`7 inches i d`amplada 42 cm o 16, 5 inches .
El principi el complexe funeràri va ser construït fa 3300 anys per un majordom del faraó Akhenaton.
Després la tomba va ser utilitzada per un oficial anomenat Amenemopet que va excava la seva propia tomba al pati de la tomba del majordom d`Ahenaton. Finalment van ser enterrats una sèrie de persones desconegudes entre elles la persona del collar, aquesta pràctica d`aprofitar tombes era comú a Egipte



http://www.livescience.com/40955-mummy-collar-found-in-egyptian-tomb.html





















`La Macquarie University d`Austràlia (Sydney) han posat colors a uns frescos excepcionals a la zona de Saqqarra que representa una escena d`amor entre una sacerdotessa i un cantant anomenat Kahai, amb una antiguïtat de 4400 anys , una época una mica posterior a les pirámides. La imatge es veu els dos en una afectuosa abraçada , concretament Meretites posa el braç en l`espatlla del seu marit. aquesta pintura destaca l`importància de la dona en aquell periòde.La tomab es va trovar el 1966 i es va publicar en un llibre el 1971 però en blanc i negre
La tomba podía haver estat construïda durant o poc després del reinat de Niuserre (2420-2389 abns de Crist), no se sap molt bé si ha menbres de la familia enterrades, es creu que va cantar al palau, d`aquí el gran colorit de la tomba.







http://www.livescience.com/41237-love-revealed-in-egypt-tomb.html

http://mq.edu.au




                                                                                        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada