dilluns, 18 de novembre del 2013

MARS ATMOSPHERE



          L`Atmosfera de Mart fa 4000 milions d`anys quan Mart era un planeta jove.










           Llançament el 18 de novembre del 2013




            L`Atlas V portarà la sonda espacial MAVEN





Aquest dilluns es llançarà una sonda especial la MAVEN encarregat de estudiar la atmosfera superior de Mart sense precedents .Mart fa 4000 milions d´anys va perdre el griux de la  seva atmosfera , els resultats dels análisis podrán explicar el perque d`aquest canvi climàtic.

Les raons d`aquesta perduda del gruix de  l`atmosfera no està clara una teoría podía ser la falta de magnatosfera, això va provocar que el vent solar erosionés l`atmosfera , i la relativa baixa gravetat de Mart va ajudar a accelerar la pèrdua de gasos lleugers a l`espai.

La segona teoría diu que la falta de plaques tectòniques impedeix que els gasos atrapats en els sediments es reciclesin de nou a l`atmosfera.
Aquesta ausencia de camp magnètic i de plaques tectòniques podia ser la causa del menor tamany de Mart  i va pernetre que el seu interior es refradés més rapidament que la Terra.


Els científícs están convençuts que Mart va perder el gruix de l`atmosfera  de diòxid de carboni el CO2, aquest juntament amb altres gasos invernacles podían haver proporcionat temperaturas més càlides i un apresió atmosférica, condicions perque l`aigua no es congeli o evapori.
Hi ha estudis per fer en un futur molt llunya torna a que Mart sigui un planeta habitable.






http://www.nasa.gov

http://www.nasa.gov/mission_pages/maven/main/index.html

http://en.wikipedia.org/wiki/MAVEN

http://www.space.com/23588-4-billion-year-old-mars-fly-over-shows-water-and-blue-skies-video.html   (Video)





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada