dijous, 6 de febrer del 2014

EL GENOMA NEANDERTHAL EN ELS SAPIENS

 

       Porcentatge "Neanderthal" al món







Fa  40000- 30000 anys els Homo Sapiens i els Neanderthals es van barrejar a Europa i la seva descèndia va portar els genomes sobretot a als europeus i asiatics de l`Est.
En un estudi fet per l`institut Howard Hughes de la facultat de medicina de la univerisitat d´Harvard i publicat a la revista Nature a finals del gener del 2014.

A finals del 2013 els científics van comparar el genome complet d´una dona neanderthal concretament d´un os del dit petit  descubert a Siberia, , es va comparar amb 1004 humans actuals.
Van trovar que els humasn d`Europa i de l`est d´Àsia són els que tenen un component "Neanderthal" més important d`un 60%  i practicament nul en els africans.
Els científics van descubrir que els canvis genètics més sovint heretats dels neanderthals era desproporcionalment e el gens relacionats amb la queratina un component de la pell i el cabell.

Una part important es que nosaltres tenim un cromosoma X que té poc de neanderthal , les dones tenen dos cromosomes X i els homes un X i un Y. Aquesta poca ascendència Neanderthal suggereix una estirilidad hibrida una situación que els científics no havien predeït .
Això vol dir que els homes sapiens que van heredar aquest cromosoma X neanderthal eran incapaços de tenir fills i avui en dia això es tradueix en una absència gairebé total d`ADN neanderthal  en el cromosoma X dels éssers humans.




http://www.nature.com/news/modern-humans-genoms-reveal-our-inner-neanderthal-1.14615


http://www.heritagedaily.com/2014/01/the-genomic-landscape-of.neandrethal-ancestry-in-present-day-humans/101862



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada