dissabte, 8 de febrer de 2014

PLANETA TATTOINE 2 (KEPLER 34 B i 47)

             Kepler 47

      Kepler 34 b

               Kepler 16

               Star Wars, episodi IV, (1977)

Com le planeta Tattoine de Star Wars episodi 4 on Luck Skywalker surt a la matinada i veu dos sols.
Això no es ciència ficció , sinò que passa en el planeta extrasolar planet Kepler 34 B, de la constel.lació de Cigne que va ser descobert rl 2009.

Els cientifics volen veure la formació dels  planetes circumbaniris  (orbita al voltant de dos estrelles) .
A la universitat de Bristol han completat simulacions per ordinador de la primera etapa de la formació de planetes al voltant de les estrelles binàries utilitzan un sotisficat model que calculal`efecte de la gravetat i la col..lisons fisiques dins i entre un mil.lió de blocs de costruccions planetaries. Ells van trobar que la majoria d`aquests planetes es van formar molt més llluny de les estrelles binàries cebtrals i després van migrar a la seva ubicació actual.

Degut que el disc circumbinari és un ambinet hostil fins i tot per objectes grans i gravitaconals forts.
Tots els planetes circumbinaris coneguts es formesin d`aquesta manera que hagin migrat des de lluny exceptuant el Kepler 47 (AB) C que encara estava més lluny de les estrelles binàries que qualsevol dels  planetes circumbinaris. Aquest estudi ha estat publicat a la revista Astrophysical Journal Letters.http://www.sergijustrib.blogspot.com.es/2011/10/ciencia-ficcio-feta-realitat-el.html  Tattoine 1

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/01/140131130757.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Circumbinary_planet