dimarts, 25 de febrer del 2014

EL PEDERNAL D`ÖTZI


      Daga de pedra foguera Allensbach, Daga pedernal de cultura Altheim, Pedra foguera d´Amhofen
       
          Silex d`Amfohen

       Fulls de falç de la cultura de Mondsee






Un estudi d´Alexander Binsteiner que 1993 al 1996 va ser el gèoleg del projecte Ötzi a la universitat d`Innsbruck (Austria) d`on es l`origen del pedernal d`Ötzi.

Un origen podía ser l`italià concretament a Monti Lessini a la provincia de Verona , en els estrats de pedra càlcaria de la muntanya en dipòsits de pedra han estat extrats i processats des de la prehist``oria fins a l`actualitat. Durant la vida d`Ötzi fa 5300 anys va extraure una sèrie de pedreres per la producció d`una gran varietat d`eines i armes.
Un examen microscopic inicial va confirmar que els artefectes de la cultura del nord d´Itàlia de l`edat de pedra havien estat transportades a través de la serralada dels Alps cap al nord

Nombroses llocs amb artefectes de sílex Lassini van ser identificats a Baixa  i Alta Baviera i sovint apareixen en conjunt amb eines de sílex prodecents de les mines de sílex més locals d`Amhofen i Baierdorf , L`aparició de pedres Lassini a través dels assentements palafits al llarg de la vora nord mostra un moviment de persones de sud al nord durant el temps d`Ötzi en el IV mil.leni abans de Crist, aquestes persones eran d´una gran resistència fisíca com Ötzi.



http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/02/2014/otzis-flint-one.sided-relationship




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada