diumenge, 8 de febrer del 2015

ÖTZI´S TATTOOS

 
 





                                             Ötzi tenia 46 anys i media 1,57cm (5ft 2 inches)







Amb l`ajuda d`una técnica no invasiva els investigadors de L`EURAC (Institut de mòmies i l`home del gel) han mostrat tots els tatuatges d`Ötzi l`home trobat a la glacera entre Itàlia i Austria, amb una edat d´uns 5300 anys.
Aquets tatuatges eran difícils de trovar perquè la seva pell s´havia enfosquit per el pas del temps.
concretament s´han trobat a la caixa torácica .

Els tatuatges ja havien estat descoberts el mateix dia de la seva descoberta el 19 de setembre de 1991
El científic Marc Salmadelli va fotografiar des de diversos angles amb un procediment multi-espectral que cobreix tota la gamma de longituds d´ona de l`infrarroig a l`ultraviolat , això ha fet
que es veiesin tatuatges impossibles a l`ull humà.

Les 61 marques descobertes al cos d`Ótzi constiteixen en linees de 0,7 -4cm majoritariament disposats en grups de dos , tres o quatre linees paral.leles , també inclou dues creus.
A causa de la difererent ubicació dels tatuatges sembla que eran per motiu terapèutic una mena d`acunpuntura per alleujarar el dolor. Els historiadors-es creuen que en el Neolític els tatuatges eran per motius de medicina, simbòlic o religiós , una altre cas famós es el de la princesa siberiana tatuada.






http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/01/2015/more-tattoos-discovered-on-oetzi

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2926437/tzi-iceman-s-hidden-tattoos-uncovered-Scans-reveal-previously-unseen-inkings-5-300-year-old-mummy-s-ribcage.html






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada