diumenge, 1 de febrer del 2015

LA REINA "DESCONEGUDA" D´EGIPTE




La troballa està al costat de la pirámide inacabada de Remerefef









Arqueòlegs txecs  de la universitat Carles han trobat a Abusir a 25Km al sud d´El Caire una tomba que potser de una reina , això ha pasat quan estavem excavant un petit cementeri al sud-oest del complex funeràri del rei Ranerefef de la cinquena dinastía.


Els menbres de la cort  de la cinqueña dinastía van ser enterrats en aquest cementeri al voltant del 2450 abans de Crist. La càmera subterrania era accesible a través d`un eix horizontal, encara que els lladres van destruir la tomba , els arqueòlegs han trobat 24 gots d`alabastre i 4 eines de coure de l`aixovar funeràri.. L`exàmen de les paletes laterals suggereixen que la propietaria de la tomba era
"la esposa del rei" i "Mare del rei" Khentkaus III , fins aquest descobrimet no se sabia si Remerefef tenia esposes .

Si la reina va ser enterrada durant el regnat del rei Niuserre com es suggereix per les trballes de segells de fang potser probable que ella era la mare del rei Menkauhor el sucesor de Niuserre.
Segons el director de la excavació Miroslav Bàrta es un troballa important per saber la historia de la cinqueña dinastía.





http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/01/2015/archaeologists-believe-they-have-found-the-tomb-of-an-unknown-egyptian-queen






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada