diumenge, 10 de febrer del 2013

GREAT WALL OF CHINA

 
 
 
La muralla en una desfilada de modes
 
 

 







                       Fort de Jiayuguan , Gobi












            Shan Hai Guan (La muralla es reuneix amb el mar) Old Dragon´s Head
    









                   Dinastia Ming (1368-1644)


                 Dinastia Han  206 a.c -220


                  Dinastia Qin 221 a 206 a.c








Encara que sigui difícl de creure la major estructura artificial del món "La gran muralla xina" està saturada en alguns trams per culpa del turisme.
El mes de juny fen cas de la crida de turistes xinesos i internacionals , el govern de Pekín ha decidit obrir dos nous trams les seccions Huanghuacheng i Hefangkou quan es fagin les reparacions i s`obrirà la secció de Mutianyu i s`ampliarà la de Badaling.
Segons el cap de l`oficina quan s`obrin aquest llocs la muralla ja no quedarà tant plena de turistes.
Però queda per veure si això és una mesura provisional .En tota Xina la muralla queda afectada per la modernització de la mineria fina a tempestes de sorra al desert del Gobi on no viu practicament ningú.En un estudi del 2006 fet per la societat gran muralla de la xina es va observa que el 20% de la muralla està en condició raonable, que el 30% en ruines i el 50% desaparegut.
Un repte evident per les autoritats de protecció cultural es la gràndaria de la construcció feta entre el segles III b.c i el 1644 de la dinastia Ming.
El mur era en realitat una sèrie de fortificacions de pedra, mao terra piconada, fusta i altres materials, que s´estén generalment d´est a oest a través de les fronteres del nord de Xina.
Va ser construida en part per protegir-se contra les intrusions de diferents grups nomades i les invasions militars d´altres forces com els mongols.
Diverses seccions ja se estaven construint al segle VII a.c .La major part de la muralla visible va ser recunstruida per la dinastia Ming ,Un estudi preliminar fet al 2009 va estimar que el mur era de 8850 Kilòmetres ( 5500 Milles), però l`enquesta més recent de l`estat ha anunciat que la mesura es de 21196 Kilometres ( 13171 milles). Des de el 1987 es declarat per la Unesco  patrimoni de la humanitat .





http://ca.wikipedia.org/wiki/Gran_Muralla_Xinesa

http://es.wikipedia.org/wiki/Gran_Muralla_China

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Wall_of_China

http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_the_Great_Wall_of_China

http://fr.wikipedia.org/wiki/Grande_Muraille

http://de.wikipedia.org/wiki/Chinesische_Mauer

http://it.wikipedia.org/wiki/Grande_muraglia_cinese

http://pt.wikipedia.org/wiki/Muralha_da_China

http://nl.wikipedia.org/wiki/Chinese_Muur


http://www.travelchinaguide.com/china_great_wall/



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada