dimecres, 19 de març del 2014

BIG BANG = COSMIC INFLATION

           El telescopi dels Estats Units BICEP 2 del Pol Sud


                   BICEP 2




                                           John Kovac






                                                  Evolució de l`Univers




En Cosmología la inflación cósmica (També conegut com Univers inflacionari és un model cosmòlogic que teoritza que l`univers poc després del seu neixement travessà una d`expansió
                                                                                 - 36         - 33
exponencial extremadament ràpida i accelerant (10       i 10         segons després del Big Bang)
a causa d`una energia de buit positiva (que ofereix una pressió negativa Veure: Relativitat general , Teoria quàntica del temps) .

Contràriariament al model tradicional d`un Big Bang que preveu una expansió convencional
descelerant  en el temps, l`expansió inflacionista allunya dos objectes a un ritme sempre mès ràpid fins a superar la barrera de la velocitat de la llum


Un equip de científics dels Estats Units ha detectat un telescopi del pol sud les "Ones gravaticionals provisionals"  que es van generar després de la creació de l`univers amb el Big Bang .
Aquest descobriment que segons els especialistes és digne del premi nobel ha estat anunciat pel centre Harvard Smithsonian per l`Astrofísica de Massachussets i recullit  per la revista Nature.

Segons l`equip dirigit per John Kovac s´ha acoseguit per primera vegada en una petita fracció de cel
aquestes ones gravaticionals considerats el Sant Grial de la cosmología.
La troballa d`aquestes ondulacions d`energía imperceptibles per l`ull humà demostraríala teoría del periode inflacionari forjada per el 1980 pel fisíc teoric Alan Guth del MIT de Massachussets .
Al mateix temps Andrei Linde profesor de la universutat de Stanford un dels precusors de la teoría de la inflación afirma que en la majoria dels models si tens una inflació , tens un MULTIUNIVERS.


Aquest "Periode inflacionari" seria un breu espai de temps en què l`univers es va multiplicar milers de cops la seva grandària de més petir que un àtom fins a les dimensions de una pilota de futbol
Aquesta teoría depenia de trobar les ones gravitacionls genrades durant aquest periode d`expansió després de l`explosió del Bing Bang fa 13800 milions d`anys . Segons la teoria el periode inflacionari o expansió es va produir en el primer instant de vida de l`univers


Les ones gravaticionals que va predeir Albert Einstein amb la teoría de la relativitat per explicar la gravetat però del qual no havia proves han estat decobertes per el telescopi BICEP 2 (Background Imaging of Cosmic Extragalactic Polarization) instal.lat al Pol Sud .
Aquest telescopi ha capturat la radiació cósmica de fons una instantània d`aquestes minúscules ondulacions en el teixit de l`espai-temps produïdes pel Bing Bang.





http://www.nature.com/news/telescope-captures-view-of-gravitational-wawes-1.14876

http://www.nature.com/news/how-astronomers-saw-gravitational-wawes-from-the-big-bang-1.14885

http://www.livescience.com/44136-universe-inflation-gravitational-waves-discovery.html

http://www.space.com/25100-multiverse-cosmic-inflation-gravitational-waves.html

http://www.ara.cat/societat/Detecten-del-instant-Bing-Bang_0_1103289860.html

http://www.cfa.harvard.edu/CMB/bicep2/

http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Bang

http://en.wikipedia.org/wiki/Inflation_(cosmology)






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada