dimarts, 4 de març del 2014

EUROPA=ÀSIA=AMÈRICA 3

Tindra a l`Eight Miles Lake (Alaska)
 
 Bering National Park (Alaska)
 


      Carta náutica de l`estret de Bering , la profunditat de l`estret de Berin té entre 30 i 50 metres


 
 
 
 

 
 






L^evidència genética i ambiental indica que després que els avantpassats dels nadius americans van abandonar Àsia van pasar 10000 anys a lea terres baixes d`arbustos en un ampli pont de terra que uneix Siberia i Alaska. L` evidència arqueològica que falta es va "ofegar quan el nivell del mar va puja". L`antropoleg de la universitat d´Utah Dennis O`Rourke diu que l`evidència acumulada indica que els ancestres dels nadius americans van viure al pont de Bering (Beringia) durant 10000 anys (25000-15000 abans de Crist)  i es van moure fa 15000 anys cap al sud a l`actual Amèrica.


L`absència de llocs arqueologics i la naturalesa inhóspita del terreny un paisatge sense arbres com l`estepa o tundra feia molt difícil la vida. Però O`Rourke i els seus companys afirman que en els ultims anys els paleoecolegs (Cientifícs que estudien els ambients antics) han fet perforacions de nuclis de sediments al fons del mar on fa 15000 anys era terra i dels pantans d`Alaska.
Aquests sediments contenien fòssils de pol.len , d`arbres , plantes i insectes el que suggereix que el pont de Bering no era esteril com la tundra sinò que havia "Refugis" amb arbustos i fins i tot arbres com l`avet , el bedoll, el salze i el vern, o el que es el mateix tenit fusta per la construcció i fer foc.
Sì els grans remats de bisons o mamuts vivien a la tundra  esteparia  de l`altipla perque pastures altres  animals com ants o aus que vivien a la tundra d´arbustos.


O`Rourke i els seus companys apuntan que els estudis de l`ADN mitocondrial (Informació genética de les mares ) . L`estudi  diu que el genoma únic o mapa genètic va sorgir fa uns 25000 anys però no es va estendre fins les ameriques fins fa 15000 anys.
Aquest aillament explica que elñs genoma nadiu americà (emprenta genética) va esdevenir independent del seu ancestre asiàtic..
Aquest estudi ha estat publicat a la revista Science el 28 de febrer per J.F Hoffecker, S A Elias i
D.H O´Rourke.




http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/02/2014/beringia-standstill-hypothesis-gains-support       Video JF Hoffecker (University of Colorado)

http://www.sciencemag.org/content/343/6174/979

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/02/140227141854.htm

http://www.nps.gov/media/photo/gallery.htm?tagID=3393    Bering Land Bridge (National Park)

























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada