dimecres, 26 de març del 2014

LA DIETA NEANDERTHAL I HOMO SAPIENS

   
            Homo Sapeins


         Neanderthals


            Mandibula del llop de Le Moustier analitzada per la universitat de Tubingen



La teoría del`enfrontament en contra del canvi del clima
 
 
 



Una hipótesis molt popular afirma que un espectre més gran de la dieta va fer que els homo sapiens tinguessin un avantatge competitiu sobre els neanderthals , l`anàlisis quimic dels ossos fòssils semblaven dòna la raò aquesta teoría , De fet no es van trobar major cantitat d` isòtops de nitrogen pesats en els ossos dels homo sapiens que en el neanderthals el que suggereix que els homo sapiens tenien el peix a la seva dieta, i els neanderthals es centraven en la caça major com el mamut o el bisó

No obstant això els estudis no van analitzar les possibles variacions isotòpiques del isòtops de nitrogen en els propis recursos dels aliments .
De fet els factors ambientals com ara l`aridesa poden augmentar la quantitat d`isòtops pesats en les plantes el que porta els valors isòtops del nitrogen més alts en els hervibors i els seus predadors fins i tot sense un canvi de estratègia de substància.


Un estudi recent publicat al Journal of Human Evolution per investigadors de la universitat de Tübingen (Alemanya) i del museu nacional de prehistòria de les Eyzies-de-Tayac. va revelar que el coningut isòtopic del nitrogen d`ossos d`animals tant en els hervibors com rens , cérvols. cavalls i bisons i carnivors com les llops van canviar dramàticament en el primer moment de l`aparició dels humans moderns al sud-oest de França.


Els canvis són molt similars als observats en els fòssils humans durant el mateix periode ,i això vol dir que no era necessàriamnent el canvi de dieta entre els neanderthals i els humans moderns, sinò un canvi en el medi ambient que era responsable d`una firma isòtopica diferent dels mateixos menjars.

D`altra banda aquest esdeveniment isòtopic coincideix en el temps amb la substitució dels naenadertlas pels humans moderns pot indicar que els canvis ambientals com l`augment  de l`aridesa podía haver ajudat als humans moders a superar els neanderthals, encara que no se sap del cert les raons d`aquesta extinció dels meanderthals i la seva substitució pels homo sapiens, fa 40000 anys.




http://www.uni-tuebingen.de/en/faculties/faculty-of-science.html

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0047248414000190

http://www.heritagedaily.com/2014/03/paleo-didnt-change-the-climate-did/102509

http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/03/2014/the-environment-changed-but-not-the-palaeodiet




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada