dissabte, 1 de març del 2014

GREENLAND`S ICE







      Fiamma Straneo







En els últims 20 anys el gel de Groenlàndia es va quadruplicar el que contribueix a una quarta part de l`augment global del nivell del mar . Un factor descadenant de la velocitat i retrocés de les glaceres han contribuït a aquesta perdúa de gel es l`escalfament de l` oceà.

En un article publicat a Nature els oceanogràfics Fiamma Starneo del Woods Hole Oceanographic Institution i Patrick Heimbacb del MIT explican les seves investigacions sobre Groenlandia.
La capa de gel de Groenlandia es d`uns 1,7 milions de Km2 i uns 3,2 Km o  2 milles de gruix del gel

Una atmosfera més càlida està donant lloc a una major fusió superficial per sobre la capa de gel i això també augmenta l`escorrentia de fusió submarina . L`aigua fosa cau sobre la superficie i a través de les esquerdes de la glacera amb la creació d`un riu d´aigua dolça que es precepita cap a l`oceà a la base de la glacera de vegades 600 metres o 1800 feet sota el nivell del mar.
Aquesta aigua es barreja densa amb l `aigua de mar salada al que contribueix a la transferència de calor des de l`oceà fins al gel el que resulta es una fusió submarina sota superficie del mar.
Això pot canviar el clima canviant la circulació dels oceans amb l`adiccio d´aihua dolça a l`Atlàntic.




http://www.sciencedaily.com/releases/2014/02/140206101017.htm

http://www.whoi.edu/news-release/Greenland-Research-Overview

http://en.wikipedia.org/wiki/Greenland_ice_sheet




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada