dijous, 19 de juny del 2014

EL GRAN SANTUARI ROMÀ A LA GAL.LIA








            L`entablament col.lapsat



              Mapa amb la sitació de Pont Saint- Maxence (Vermell)





A la regió de Picardia a 35Km al nord de París a la ciutat de Pont Saint Maxence els arqueòlegs han descobert un antic santuari romà que data del segle II i que no té equivalent a la Gal.lia romana.

Aquest santuari tenia una dimensió de 70 metres per 105 , té dos petits pavellons a la part posterior de la qual només queden els fonaments.El centre la cel.la el visitant podrá accedir a una plataforma de maçoneria dramática a través d`una escala de font.

En el cor del santuari els romans haurien eregit l`estàtua d´una deïdat . Els arqueòlegs han descobert molts elements d`obra d´art a l`interior del santuari incloent llances i xapes de marbre..

L`Entrada al santuari era d`una gran monumentalitat de 10 metres d`alçada i 70 metres de longitud a la façana que els va convertir en una estructura excepcional a la Gal.lia romana
Aquesta façana es compon de 13-17 arcs en què els romans van posar damunt un entaulament coronat. La seva seqüència més singular de l`entaulament es el fris decorat amb déus del panteó grecoromà, com la historia dels amors de Venus.

Unes dècades més tard per culpa d`un defecte relacionada en la fundació i el pendent del terreny es va esfonsar d`una peça , ara els arqueòlegs volen restaurar el seu aspecte original





http://www.heritagedaily.com/2014/06/ancient-sanctuary-discovered-in-france/103615

http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/06/2014/a-large-roman-sanctuary-found-in-northern-france

http://www.youtube.com/watch?v=Pihps_clThI

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada