dimecres, 25 de juny del 2014

LA SELVA DE L`AMAZONIA CONTAMINADA¡¡¡

Selva del Perú

    
              Ecuador


             Pou de petroli a l`Amazonia


              El president de l Ecuador Rafael Correa amb mans ple de petroli a la Terra dels Yasuni


              Eciador


           Riu contaminat a Ecuador a l`Amazones


               Tapirs en zones contamanides que poden servir d´aliment els pobles indigenes.











Els investigadors han informat el 12 de juny a la conferència anual de Goldschimdt la selva amazónica de Perú està amaneçat per decàdes de perforacions de petroli i gas.

En l ´última década els grups indigenes s´han manisfestat contra les campanyes petrolieres, causant greus problemas a la salut de les persones ja que mengen plantes i vida silvestre barrejant
amb metalls pesats i compostos derivats del petroli.

Les regulacions dels governs han estat laxes durant els primers anys de l´exploració del petroli.combinats amb la falta de vigilancia del medi ambient ha contribuït que hi hagi poques dades.

Els resultats confirmen la denuncia dels grups indigenes i ecologistas , el nivel de contaminats superen els estàndars governamentals i internacionals segons els investigadors.
Un d´ells Antoni Rosell Melé de la Universitat Autonoma de Barcelona, quant s`extreu l`oli té un preu molt alt per el medi ambient i no es pot pagar per aquells que utilitzen el petroli.


La base de dades són de 4480 mostres de 10 rius diferents fetes entre el 1998 i 2013 , gairebé el 70% de les mostres d`aigua del riu superen els límits del Perú per el plom i el 20% superen el límit del Cadmi , aquest s´han trobat a la sang del pobles indigenes que viuen a la selva i la vida silvestre com anmals que viuen a la selva, ja finalment el 2007 el goVern del Perú va ordenar a les companyies de perforació deixesin de abocar residuos tòxics a l`aigua , i algunes companyies petrolieres han pagat multes . El 2013 el govern de Perú va declarar emergencia ambiental les conques dels rius Pastaza i Corrientes, els investigadors afirmen que la situación ha millorat però no per les estandars dels països occidentals.

Uns 180 zones són per perforació una zona com Alemanya , amb un perill per l`Amazonia del Perú, Equador, Colòmbia, Bolivia i Oest del Brasil ja que també hi ha desforestació per feer els pous de petroli.


http://www.livescience.com/46319-oil-drilling-contaminated-amazon.html

http://www.ibtimes.com/indigenous-population-agree-oil-drilling-ecuadors-protected-area-yasuni-1407814






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada