dilluns, 9 de juny del 2014

MEGATERRA SOLIDA¡¡¡ (KEPLER -10c)




                     Terra                        Kepler10c                                Neptu




     Contel.lació del Draco






Astrònoms del Harvard Smithsonian Institut han trobat un nou tipus de planeta rocós  i el que han batejat amb el nom de "Megaterra". Va ser vist per primera vegada el 2011 i es creía que era una versió del planeta Neptú.
Té un diametre de 29000 Km , 2,3 vegades més gran que la Terra i pesa 17 vegades més que la Terra , això implica que ha de tenir uaa composicio de roques i altres sòlids

La Megaterra el Kepler 10c gira al voltant de la seva estrella similar al Sol cada 45 dies i es troba a 560 milions d`anys i es troba al constel.lació de Draco.

Fins ara els cinetifñics ceien que els planetes de grans dimensións necessitaven una gran quantitat d´hidrogen per formar-se i convertir-se en un gegant de gas com Júpiter, però ara s´ha vist que un planeta pot ser sòlid encara que sigui gegant, això vol dir que les megaterres existeixen i que poden ser importants per la vida segons Xavier Dumusque l`autor principal de l`autor.

Kepler10c va ser decoberta per la sonda de la NASA , Kepler que busca planetes fora del sistema solar, però no pot dsterminar si es gaseos o sòlid.
Té uns 11000 milions d´anys , uns 3000 més antic que la formació del Sistema Solar, ara els científics volen veure si es una excepció de planeta gegant sòlid o hi ha més.





http://www.cfa.harvard.edu/news/2014-14

http://www.ara.cat/societat/megaterra-kepler-planeta_0_1150085227.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Kepler-10c

http://es.wikipedia.org/wiki/Kepler-10c

http://fr.wikipedia.org/wiki/Kepler-10c

http://de.wikipedia.org/wiki/Kepler-10c


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada