dimarts, 24 de juny del 2014

L`"ILLA MÀGICA" I FORMACIÓ DE TITÀ

                 Cercle Vermell (L`illa fantasma)





               Mar de Ligeia Mare
      


              Tità el satèl.lit de Saturn

          La sonda espacial Cassini






Els astronoms han trobat gràcies a la sonda Cassini un objecte brillant a Tità  conretament a Ligeia Mare cal segon mar més gran del satél.lit de Saturn.

Cientificament parlant aquest lloc està considerat una característica transitòria" però els astronoms diuen en plan de broma que es una "Illa mágica".
Aquesta part del planeta de l`hemisferi nord esta canviant de primavera a estiu , el cnavi d`estacions podía explicar el fenomen, pels científics hi ha quatre teories:


- Vents de l`hemisferi nord poden aixecar i formant ones en Ligeia Mare . El sistema d`imatges de radar pot veure les onades com una mena d´"illa fantasma ".

-  Els gasos poden empànyer a terme a fons del mar de Ligeia Mare pujant a la superfície en forma de
bombolles.

-  Sólids submergits fromant per una gelada hivernal podien convertir una "Illa" amb l`inici de temperaturas més càlides durant la final de la primavera de Tità.

-  Ligeia Mare té sòlids en suspensió que no són ni esfonsats ni surant però actuar com un llim en un delta terrestre.


En un estudi recent de l`ESA i de la unversitat Southwest Research Institute de San Antonio afirma que Tità conte nitrogen en l`atmosfera de Tità es va originar en condicions similars al núvol d`Oort i que els blocs de construcció de Tità es va formar al principi del sistema solar en el disc fred de gas i pols que va formar el Sol. Aquest també va ser el lloc de naixement de molts estels que conserven una estructura primitiva o ne gran part sense canvis fins a l`actualitat.




http://www.sciencedaily.com/releases/2014/06/140622142124.htm

http://www.sciencedaily.com/releases/2014/06/140623170707.htm


http://en.wikipedia.org/wiki/Ligeia_Mare




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada