diumenge, 25 de gener del 2015

ARCHAEOLOGY OF GREECE







Al jaciment de Nao Paphos (Oest de Xipre) els arquèoloegs van trovar a la part oriental un pou amb una gran información ja que estava ple d`atuells trencats , imprtant per veure quin tipus de got i plas es van utilizar per emmatgatzamar el menjar. La vaixella era cara d`engalba i terra sigilata de color vermell Les dates són del 150-50 abans de Crist, el treball va ser les universitats de Polònia a Cracovia i Kielce que van fer un escàneig laser de les excavacions arqueòlogiques .


http://www.pasthorizonspr.com/index.php/archives/01/2015/hellenistic-period-agora-investigated-at-nea-paphos




                                             .-Antikythera-



              L`artefecte de la Antikythera al museu d`arqueologia nacional d´Atenes






    
Dos investigadors han publicat un document que avança sobre la nostre comprensió sobre    l`Antikythera un antic mecanisme grec que va modelar el món i conegut com el primer "ordianador del món" i trobat a les aigües greges el 1901.

Han estudiat el mecanisme , aixì com els eclipses babilonics han determinat que l`aparell es va programa perquè funciones fa 2200 anys  uns 50 -100 anys més antiga del que es pensava.
El treball publicat a l`arxiu d`història de les Ciències Exactes , Evans i Carman van arribar a la data del 205 bc eliminant a partir de centeners d´elements que estaven en  els eclipses babilonics .

Els càlculs van tenie en compte les anomalies lunars i solars (que donen la llum mes lenta o més rápida) , p la falta d´eclipses lunars i altres fenòmens astronòmics , el treball va ser difícil perquè l`Antikthera només conserva 1/3 dels eclipses.
Pot ser que aquest mecanismo sigui un molt senblant el que fer Arquimides el 212 bc i portat a Roma després dela conquista de Siracusa.




http://www.heritagedaily.com/2014/12/ancient-greek-antikythera-mechanism-reveals-surprising-advances-in-early-science/105766









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada